3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ressam baba-kız ikinci sergiyi açtı

Yaptığı çağdaş ikonlarla öne çıkan ressam Hasan Rastgeldi, eserlerinde düş dünyasını anlatan kızı Hande Rastgeldi ile birlikte ikinci karma resim sergisini Mersin'de açtı.


Ressam Hasan Rastgeldi ve kızı Hande Rastgeldi'nin resim sergisi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sergi Salonu'nda düzenlenen kokteylle açıldı. Açılışa MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi'nin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide, Hasan Rastgeldi'nin tek tek topladığı çeşitli formlardaki cam tabaklar üzerine karışık teknikle çalıştığı 17 eseri ve kızı Hande Rastgeldi'nin 'Uyku ve Düş' ana temalı tuval üzerine akrilik çalışmalarından oluşan 14 eseriyle birlikte toplam 31
adet çalışma yer alıyor.


Ressam Hasan Rastgeldi, cam tabaklar üzerine çalıştığı eserlerindeki konuları masalsı ve pastoral bir anlatımla yorumladığını ve bu yorumun da kendisinin denemiş olduğu çağdaş ikonlar olduğunu söyledi. Kızıyla kendisini buluşturan ortak noktanın resim olduğunu dile getiren Rastgeldi, gerek kendisinin, gerekse de kızının farklı tarz ve anlatım tekniklerini kullandığını, söz konusu farklılıkları bir araya getirenin de sanat olduğunu belirtti. 'Çağdaş ikon' adını verdiği çalışmalarını ilk kez Mersin'de sanatseverlerle paylaştığını söyleyen Rastgeldi, sergiyi Ankara ve İstanbul'da da düzenlemek istediğini dile getirdi.


Sanatçı olarak orijinallik peşinde olduğunu ifade eden Hasan Rastgeldi, "Tabakların formu beni bu tarz bir çalışmaya sevk etti. Anadolu'dan yola çıkarak aldığım konuları farklı bir tarzda cam tabak üzerine yansıttım" dedi. Rastgeldi, bugüne kadar 41 kişisel resim sergisi açtığını hatırlatarak, geçtiğimiz yıl da 'Sanatta 40. Yıl Retrospektif Resim Sergisi'ni açtığını anlattı.

Ressam Hande Rastgeldi ise, babasının aynı zamanda eğitmeni olduğunu ve bu sürecin de hiçbir zaman bitmeyeceğini belirterek, "Babamla aramızda sanatsal açıdan çok farklılıklar var. Örneğin malzeme kullanımından tutan da ele aldığımız konular, bakış açımız ve anlatım tarzlarımız birbirinden tamamen farklı. Bu durum bize çeşitlilik kazandırıyor. Ben de babamın izinden bu şekilde gidiyorum. Çalışmalarımda genellikle tuval üzerine akrilik tarzını benimsedim, böylelikle daha çabuk sonuç elde ediyorum" diye konuştu.


Eserlerinde hızlı sonuç almak istediğini, bunun da sabırsız olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirten Rastgeldi, genelde belirli bir konsepti ve teması olan sergiler açtığını, ancak son dönemlerde çok sık ve renkli rüyalar gördüğünü bunun da kendisini farklı tarzda bir çalışma yapmaya sevk ettiğini söyledi. Hande Rastgeldi, çalışmalarında düş dünyasının uçuculuğunu, uyku halinin durağanlığını ve düşlerin gerçekle karşılaştırıldığı anları anlattığını sözlerine ekledi.


Ressam Hasan Rastgeldi ve kızı Hande Rastgeldi'nin MTSO Sergi Salonu'nda açılan karma resim sergisi, 2 Ocak 2009 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 12:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?