8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Ressam Doğan Akça özlemle anıldı

Mersinli Ressam Doğan Akça, resimlerinin sergilendiği bir etkinlikle anıldı.

Doğan Akça'nın resimlerinin sergilendiği Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde bir araya gelen Mersinliler, sergi açılışı öncesi yapılan bir toplantıyla Doğan Akça'yı andı. Fazıl Tütüner'in yönettiği anma toplantısında; MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, Şair-Yazar Özdemir İnce, İstanbul'da bulunan Mersin Liseliler Derneği'nden Yazar Meriç Alkan, Sanat Eleştirmeni Celal Soycan, Mimar Semihi Vural, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı ve Lina Nasif, Doğan Akça'yla ilgili anılarını Mersinliler'le paylaştı. Doğan Akça'nın hayatı boyunca çektirdiği fotoğrafların da slayt gösterisi halinde izlendiği anma toplantısında, sanatçının hayatından kesitler zaman zaman davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda, davetliler anılarda bir yolculuğa çıkarken, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Toplantıda konuşan MTSO Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, Doğan Akça'nın gerek sanatçı kişiliğiyle gerek insana ve hayata olan sevgisiyle Mersin'e çok şey kattığını anlattı. Burakgazi, Doğan Akça'nın Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi'nin oluşturulmasında büyük emeği olduğunu, Mersin'deki pek çok sanat olaylarının oluşumuna katkıda bulunduğunu belirtti.

Ressam Lina Nasif ise, Doğan Akça'yla birlikte yaşadıkları anıları anlatırken, Mersin'in sanatçıyı unutmadığını göstermek için Akça'nın galerisinin yaşamaya devam edeceği müjdesini verdi. Nasif, galerinin, Mersin Kültür ve Sanat Derneği tarafından sahiplenilip müze olarak yaşatılması kararını katılımcılarla paylaştı. Toplantıdan sonra davetliler, Doğan Akça'nın 48 eserinden oluşan sergiyi gezdi. Sergi, 22 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 14:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enver doğan IP: 88.247.49.xxx Tarih : 16.11.2007 09:27:21

ben mersinliyim ama haberde adı geçenlerin kim olduklarını nerede yaşadıklarını hiç bilmiyorum.entel dediklerimi ki bunlar?