4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ressam Uzunay'dan 3. kişisel sergi

RESSAM UZUNAY, 3. KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ AÇTI

Mersin'de ressam Zeynep Uzunay 3. kişisel resim sergisini törenle açtı.

Ressam Uzunay'ın eserleri, Tarsus ilçesindeki Mehmet Bal Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. "Tarsus'ta sergi açmanın mutluluğunu yaşıyorum" diyen Uzunay, şunları söyledi:

"Tarih kokan Tarsus'ta sizlerle buluşmaktan son derece mutlu ve heyecanlıyım. Eserlerimi böyle güzel bir galeride sergilediğim için ayrı bir mutluluk duyuyorum. Tarsus Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz'a böyle güzel bir galeriyi biz sanatçılara kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Anneme de ayrıca şükranlarımı sunuyorum, çünkü; resimden anlamadığı halde beni hep destekledi. Bu sergide yardımlarını esirgemeyen başta Tarsus Belediyesi olmak üzere tüm çalışanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum"

Sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şöyle devam etti:

"Bu galeriyi tüm sanatçılarımızın hünerlerini, eserlerini insanlarımıza tanıtmaları için hayata geçirdik. Bu galerinin dolu dolu günler geçirmesinde, devamlı açık tutulmasında ve insanlara sanatın güzelliklerini paylaşılmak üzere sunmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Şehir içerisinde dolaşırken şu kapının açık olması, insanların yoğun bir şekilde ilgi gösterip burayı doldurması gerçekten benim için ayrı bir haz, ayrı bir onur. Bu galeriye değerli hemşerimiz, ağabeyimiz Mehmet Bal beyefendinin isminin verilmesi de ayrı bir özellik taşıyor. 'Değerli dostumuz Hikmet Öz'ün burada Mehmet Bal ile birlikte devamlı zamanını geçirmesi, gençlere yol göstermesi, örnek olması Tarsus için ayrı bir kazançtır' diye düşünüyorum. Tüm Tarsus halkını bu eserleri incelemeye davet ediyorum"

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, ressam Uzunay'a çiçek sundu.

Açılışa Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi, 15 Mart 2010 tarihine kadar açık kalacak.

RESSAM UZUNAY, 3. KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 13:07:01
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 13:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?