3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ressam Yılmaz'dan resim sergisi

Ressam Müjgan Özkaya Yılmaz, kadının iç dünyasının yansımalarını aşk, sevgi, hüzün ve öfke gibi duygularla harmanlayarak tuvale yansıttığı resim sergisini açtı.

Özgün baskı, suluboya ve yağlı boya teknikleriyle yapmış olduğu çalışmaların yanında kendine has tekniğiyle dikkat çeken ressam Müjgan Özkaya Yılmaz, 22. kişisel resim sergisini Mersin'de sanatseverlerin beğenisine sundu. Altamira Sanat Galerisi'nde düzenlenen açılış kokteyliyle birlikte ziyarete açılan sergiye yoğun ilgi gösterildi.

Sergiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yılmaz, resim sanatını; kendisini ifade etme biçimi olarak yorumlayarak, ağırlıklı olarak da tuval üzerine yağlı boya çalışmalarında bulunduğunu, eserlerinde de herhangi bir mesaj verme kaygısı da taşımadığını söyledi.

Yılmaz, çalışmalarında soyut kompozisyon tarzında konuların olduğuna dikkat çekerek, hemen hemen her çalışmasında da figürlerden yararlandığını, bunların da genellikle kadın figürü olduğunu dile getirdi. Kadın anatomisini çok iyi bildiğini ve bu
bilgi birikiminin de sanatına yansıdığını ifade eden Yılmaz, "Kadını çok daha rahat ve doğal çiziyorum. Onunla renkleri birleştirmek ya da herhangi bir duyguyu ifade etmek daha kolay geliyor bana. Özellikle resimlerimde kadın ana temasını işlerken; kadına ait duyguları da işlemeye çalışıyorum. Eserlerimde kimi zaman kadının annelik duygusu, kimi zaman kadınsı duyguları anlatıyorum" dedi.

Çalışmalarında konunun çok da önemli olmadığını ve bu nedenle de kendisini şartlandırmadığını kaydeden Yılmaz, asıl önemli olanın ise oluşturulan kompozisyonla izleyici arasında bir diyalogun kurulması olduğuna işaret etti. Yılmaz, kadın temasının soyut bir kavram olduğunu, bu nedenle de izleyiciyi resmi alması anlamında da bir anahtar misyonu üstlendiğini ifade etti.

Yılmaz, aşk, hüzün, öfke, sevgi gibi duyguları kadın üzerinden anlatmaya çalıştığını belirterek, "Aslında sanat, dünyayı biraz daha çekilir hale getirmek, insanlara güzellikleri sunabilmek için var. En azından ben böyle düşünüyorum. Herhangi bir mesaj anlatmak veya bir ideolojiyi vermek değil benim amacım. Aksine güzellik ve estetik vermek" diye konuştu.

Kendisini rahat ifade ettiği için resim sanatını tercih ettiğini ve söz konusu sanata karşı da doğuştan gelen bir yeteneği olduğunu dile getiren Yılmaz, eğer şiir yazabilme yeteneği olsaydı o zaman duygularını şiirle dile getireceğini, ancak kendisine has yeteneğinin de resim sanatına yatkın olduğunu vurguladı.
"Kendimi bildim bileli resim sanatıyla uğraşıyorum" diyen Yılmaz, yaklaşık 40 yıldan bu yana da bu sanatı icra ettiğini kaydetti.

Ressam Müjgan Özkaya Yılmaz'ın yağlı boya çalışmalarından oluşan 22. kişisel resim sergisi, 15 Kasım 2008 tarihine kadar Altamira Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?