2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ressamların 32 adet eseri sergileniyor

Ressam Reva Kabael ile Valid Talib'in ortak çalışmasından ortaya çıkan eserler, Mersin'de meraklısını beğenisine sunuldu. Aşk, sevgi ve mutluluk gibi konuların ele alındığı sergide toplam 32 adet eser yer alıyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sergi Salonu'ndaki serginin açılış kokteyline Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper ve çok sayıda davetli katıldı.

Bugüne kadar birçok karma resim sergisine katıldığını, eserlerinin de yurt içinde birçok koleksiyonda yer aldığını belirten ressam Reva Kabael, "Resimlerimde esin kaynağım Orta Asya Türk çadır sanatı, Osmanlı minyatürleri, kaftan, soy ağaçları, sevgi ve mutluluk ağaçları olup, bunları çağdaş bir dille yeniden yorumluyorum" dedi.
Çizgi film ressamı Vahid Talib ise Bakü'de doğduğunu ancak 15 yıldır Türkiye'de yaşadığını ifade ederek, bugüne kadar 15 çizgi film ve 5 belgesel filmde ressam ve yönetmen olarak görev aldığının bilgisini verdi. Resimlerinin önemli bir bölümünün kadın portreleri oluşturduğunu kaydeden Talib, şimdiye kadar Amerika, Fransa, Macaristan, Bulgaristan, Moskova, Azerbaycan ve Ankara'da 30 kişisel, 100'e yakın karma sergi açtığını dile getirdi.

Öte yandan, Reva Kabael ve Vahid Talib'in 'Karma Resim Sergisi'nin, 4 Aralık 2008 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?