3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Rotary Kulübü'nde nöbet değişimi

Mersin Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Suphi Yılmaz, enerjilerini çocukları sakat bırakan ya da hayatlarını çalan hastalıklarla mücadeleye adayacaklarını söyledi.

Mersin Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Orhan Özbaba, dönem başkanlığı görevini tamamlayarak görevini Suphi Yılmaz'a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Özbaba, "Geçmiş başkanlardan aldığım örneklerle beynime rotary felsefesini işledim" dedi.

Armada Center'da yapılan töreninde, çok verimli ve güzelliklerle dolu bir yıl geçirdiklerini belirten Özbaba, bu güzellikleri yaşamalarını sağlayan rotary ailesine teşekkür etti. Bir yıl önce kolye ve başkan rozetini taktığı anda bu işin ne kadar onurlu, önemli bir iş olduğunu anladığını vurgulayan Özbaba, "Öncelikle neler yapabileceğimize karar vererek çalışmaya başladık. Yönetim kurulumuzla birlikte bu yola baş koyduk" diye konuştu.

Kulübün toplantılarında sigara içilmemesi kararını alarak sağlık projesiyle çalışmaya başladıklarını anlatan Özbaba, "Çok önemli bir projeydi. Çok yakın dostlarım çok güzel sigara içiyor ve bundan müthiş haz alıyorlardı. Hepsi de güzel insanlardı. Ama o kadar güzeldiler ki, beni kırmayarak bu kararı uyguladılar. Hemen ardından 'KOYE' Teknik Koordinatör kursunu gerçekleştirdik. Türkiye'de bir ilk olan bu kursta 14 öğretmenimize Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika verdik ve Türkiye'nin her yerinde KOYE kursu vermek üzere yolladık" şeklinde konuştu.

Özbaba, konuşmasının ardından projelerde emeği geçen rotaryanlara teşekkür plaketi vererek kolye ve başkanlık rozetini 2008-2009 Dönem Başkanı Suphi Yılmaz'a devretti.

Dönem Başkanlığı görevini devralan Yılmaz, yeni bir dönemin, yeni umutlar, yeni düşler olduğunu ifade ederek, "Hep birlikte çıktığımız topluma hizmet yolculuğunda siz rotaryanların yanımızda olduğunuzu bilmek ben ve komite üyesi arkadaşlarıma güç katacaktır. Sizlerin destek ve katkılarıyla ekibimizin rotary döneminde gerçekleştireceği hizmetlerin çok daha başarılı olacağı inancındayım. İnanıyorum ki bilgili, bilinçli, ekonomi olarak olmazı olur, zoru kolay yapacağız. 2008-2009 döneminde ana hedefimiz toplumumuzun önemli kaynağı olan çocuklardır. Rotaryan olarak bizler enerjilerimizi çocukları sakat bırakan ya da hayatlarını çalan hastalıklarla savaşmaya harcayacağız. Ancak çocukların hayatlarını kurtardığımız zaman düşlerimiz gerçekleşir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?