5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ruhsatsız fide satışına ceza!

Mersin'in Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, ilçeye bağlı Limonlu beldesi halk pazarında ruhsatsız fide satışına dair pazarcılara uyarılarda bulunarak, Tarım Bakanlığı'ndan yetki almadan yapılan fide ve tohum satışına 10 bin TL idari para cezası uygulanacağını söyledi.

Yerinde denetim esnasında pazarcılara bilgi veren Tun, "Bilindiği gibi Bakanlığımız 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu'nun 7. maddesinde yurt içinde sadece kayıt altına alınmış çeşitlere ait tohumlukların ticaretine izin vermektedir. Vatandaşlarımızın menşei belli olmayan, düşük fiyatlı fidelere kanmamalıdırlar" dedi.

Üreticilerin alacakları fide ve tohumların ruhsatlı ve bakanlıkça yetkilendirilmiş kuruluşlardan ve firmalardan almaları gerektiğini ifade eden Tun, "Bakanlıktan yetki almadan tohumluk yetiştiren, işleyen, satışa hazırlayan, dağıtan, satan kişi veya kuruluşlara 10 bin TL idari para cezası verilecektir" diye konuştu.

Bu denetim ve kontrollerin bilgilendirme ve uyarı amaçlı olduğunu ifade eden Tun, bir sonraki kontrolde bakanlık tarafından öngörülen cezai işlemin uygulanacağını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 17:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?