5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Rusya'ya çilek ihracatı başladı

Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen Atayurt beldesinden Rusya'ya ilk çilek ihracatının gerçekleştirildiğini söyledi.

Atayurt beldesindeki şoklama tesislerinde hazırlanan sezonun ilk ihraç çileği TIR'larla Rusya'ya gönderildi.

Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen, bu yıl mevsim biraz soğuk geçtiği için örtü altı haricindeki ekili arazilerdeki çileklerin henüz kendini toparlayamadığını belirterek, "Önümüzdeki haftadan sonra çilek hasadında patlama yaşanacak. Silifke'de dünyanın en kaliteli çilekleri yetiştirilmektedir. Biz bugün bir TIR Rusya'ya çilek gönderiyoruz, temennimiz Rusya'ya ve diğer ülkelere çilek ihraç etmektir, inşallah ihracatımızın önü kesilmez" dedi.

İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ise, "Silifke çiftçileri artık eski üretim anlayışında değil, Müdürlüğümüz teknik elamanları tarafından çiftçilerimiz üretimin her dalında bilinçlendirilmekte ve eğitilmektedir. Çiftçilerimiz artık ürettikleri sebze ve meyvelerini bilinçli olarak üretmektedir. Bu gün işadamımız Ahmet Özmen tarafından yapılacak olan çilek ihracatının memleketimize hayırlı olmasını ve çiftçilerimize bol kazançlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 11:35:29
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 11:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?