30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Sabaha karşı operasyon

MERSİN'DEKİ CONO AŞİRETİ İLE KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIN KAVGASI

Mersin'de geçtiğimiz Mayıs ayında meydana gelen ve 1 kişinin ölümü, 10'u polis 55 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cono aşireti ile Kürt kökenli vatandaşlar arasındaki kavgada, conoların ev ve araçlarını yağmalayarak ateşe verdikleri belirlenen 38 kişi, sabaha karşı düzenlenen operasyonla yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 21 Mayıs 2011 tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde yaşanan olaylarda, 1 kişinin av tüfeği ile vurularak öldürüldüğü, 10'u polis 55 kişinin de yaralandığı, 5 resmi polis aracının zarar gördüğü, cono aşiretine ait 5 ev ile 3 otomobilin de kundaklandığı hatırlatıldı. Olayların hemen akabinde kavgaya karıştığı belirlenen cono aşireti üyesi 15 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği belirtilen açıklamada, bu kişilerden 6'sının tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, kasten ev ve oto kundaklamak, mala zarar vererek yağmalama yapmak, görevli memurların görevini engellemek, yaralama ve devlet malına zarar verme olaylarına karıştıkları belirlenen 46 kişinin yakalanması için bu sabaha karşı operasyon düzenledi. Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 54 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, 38 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalananlardan biri 12 yaşından küçük olduğu için kimlik tespiti yapıldıktan sonra Savcılığın talimatı ile ailesine teslim edilirken, 7 şüpheli ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Emniyetteki sorguları süren şüphelilerle birlikte, ikisi M16 görünümlü olmak üzere 5 av tüfeği, tüfeklere ait 101 adet fişek, 1 tabanca, tabancaya ait 70 adet mermi, 1 adet bıçak ile esrar maddesi ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, gözaltına alınan şüpheli sayısının artabileceğini belirttiler.

21 Mayıs'ta 'çocuk meselesi' yüzenden meydana geldiği ileri sürülen olaylarda, Mehmet Zülfi Tuncer (40) adlı şahıs, av tüfeği ile vurularak öldürülmüş, aralarında polis ve gazetecilerin de bulunduğu 55 kişi yaralanmıştı.

MERSİN'DEKİ CONO AŞİRETİ İLE KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIN KAVGASI
MERSİN'DEKİ CONO AŞİRETİ İLE KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIN KAVGASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 12:43:01
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 13:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?