3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sabıkalı Rusya'ya ihale verilir mi?

Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, Türkiye'de nükleer santral kurma çabasındaki Rusya'nın, Çernobil'den gelen kirli ve tehlikeli bir sicili olduğunu söyledi.

Özesmi, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde kurulması planlanan, Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan; 'Akkuyu Nükleer Santrali' için açılan ihale sonucunu değerlendirdi. Söz konusu ihaleden tek teklifin çıkmasını; nükleer endüstrinin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı da gözler önüne serdiğini kaydeden Özesmi, "Şirketlerin, bu yatırımların büyük risklerini, hazine garantileriyle bizim vergilerimize yüklemedikçe, nükleer santral projelerine yanaşmayacağı bir kez daha ortaya çıktı" dedi.

Uygar Özesmi, Rus teknolojisinin Çernobil'den gelen kirli ve tehlikeli bir sicili olduğunu iddia ederek, Rusya ya da diğer ülkelerin Türkiye'yi ekonomik bataklığa sürükleyecek, kirli ve tehlikeli nükleer teknolojisine ihtiyacı olmadığını vurguladı.
Türkiye'nin nükleer santral sevdasıyla yeterince zaman kaybettiğini ileri süren Özesmi, rüzgar, güneş ve enerji verimliliğiyle Türkiye'nin önünü açabilecek bir liderliğe de ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 20:55:41
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 20:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?