30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Şafak vakti operasyon

Mersin'de 500 polisin katıldığı hava destekli uyuşturucu operasyonunda, 42 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, kentteki uyuşturucu çetelerine yönelik aylardır süren teknik takibin ardından, bu sabah adresleri önceden tespit edilen 55 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyetteki her birimden yaklaşık 500 polisin katıldığı 'şafak' operasyonuna, Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir helikopter de havadan destek verdi. Operasyon, sabah saat 05.00'de Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekiplerin, hep birlikte hareket etmesiyle başladı. Şehrin dört bir yanına dağılan ekipler, önceden tespit edilen adreslere şok baskınlar yaptı. Operasyonlarda girilen evler didik didik aranırken, şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Şehrin birçok noktasında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren operasyonda, kentteki uyuşturucu trafiğini ellerinde tuttukları ileri sürülen 42 kişi, bol miktarda uyuşturucu ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Girilen evlerin bazılarında ayrıca terör olaylarında kullanılmak üzere hazırlanmış molotofkokteylleri de ele geçirildi. Yakalanan şahıslar, sabah saatlerinde Mersin Devlet Hastanesine getirilerek doktor kontrolünden geçirildi. Emniyet yetkilileri, gözaltına alınanların büyük bölümünün aynı suçtan sabıkalı olduklarını belirtirken, gözaltı sayısının artabileceğini belirttiler.

Öte yandan, operasyona havadan destek veren helikopterden de operasyonla ilgili görüntüler kaydedildi. Helikopterden çekilen görüntülerde, polisin operasyon için harekete geçmesi ve baskın yapılan evlerin çatılarında ve bahçelerinde yapılan aramaların saniye saniye kaydedildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2011 Cuma 12:54:52
Güncelleme :16 Aralık 2011 Cuma 12:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?