9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Safra kesesinden 160 taş çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan kadının safra kesesinden 160 adet taş çıkarıldı.

39 yaşındaki Gülseren Erdinçoğlu, rahatsızlanınca yakınları tarafından Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen Erdinçoğlu'nun yapılan muayene ve tetkiklerinde, safra kesesinde sorun olduğu belirlendi. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Ali Sun tarafından yapılan ameliyatla Erdinçoğlu'nun safra kesesinden 160 adet taş çıkarıldı.

1993'ten bu yana zaman zaman karın ağrısı çektiğini söyleyen 2 çocuk annesi Gülseren Erdinçoğlu, "Arabaya binip hastaneye gittiğimde ağrılar kesiliyordu. Ağrılar artınca hastaneye geldik, doktor safra kesesinde taş olduğunu, hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat oldum, safra kesesisinden 160 adet taş çıktı. Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum" dedi.

Eşi Cabbar Erdinçoğlu da, eşinin safra kesesinden çıkan taşları hatıra olarak akvaryumda saklayacağını söyledi. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Ali Sun ise, bu taşların kolesterol safra taşları olduğunu ve karın ağrısı, bulantı ve kusma gibi belirtiler gösterdiğini ifade etti. Sun, vatandaşların bu tür rahatsızlıklar yaşamamaları için özellikle "yeşillik" denilen besin türlerini çok iyi yıkadıktan sonra tüketmeleri gerektiğini söyledi.




iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 15:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oguz ve handan erkecik IP: 88.228.116.xxx Tarih : 15.08.2007 19:11:22
kardeşim o taşları nsl tutmuş karın karnında ya iyiki hamiel falan degil miş ya yoksa çocukalr doguştan beş taş oynamayı ögrenırdi ha .>