5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sağanak yağış hayatı felç etti

MERSİN'DE YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Mersin'de gece geç saatlerden itibaren etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sebebiyle bodrumu su alan TOKİ konutlarındaki bir bina, çökme tehlikesine karşı boşaltıldı.

Mersin kent merkezinde gece saat 23.00'den itibaren etkili olmaya başlayan sağanak yağış, bazı mahallelerde küçük çapta su baskınlarına sebep oldu. Şiddetli rüzgar sebebiyle de şehirde elektrik kesintileri yaşandı.

Bu arada, Korukent mahallesinde bulunan 640 konutluk TOKİ konutlarındaki bir bina da bodrumun su alması sebebiyle çökme tehlikesine karşı boşaltıldı. Vatandaşların yardım talebi üzerine gece saat 02.00 sıralarında TOKİ yerleşim birimine gelen polis ve itfaiye ekipleri, duvarlarında ve temel kısmında çatlaklar oluşan FG 7A ve FG 7B bloklarının boşaltılmasını istedi.

Çökme tehlikesine karşı boşaltılan toplam 28 dairedeki vatandaşların bazıları geceyi yan binadaki komşularında, bazıları ise başka semtlerdeki akrabalarında geçirdi. Aracı olanlar kendi imkanları ile binayı boşaltırken, olmayanlar ise polis ekiplerinin yardımı ile başka yerlere nakledildi.

Gece yarısı çoluk çocuk evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, yetkilileri bu konuda daha önce uyardıklarını ileri sürerek uyarılarının dikkate alınmamasına tepki gösterdiler. Bu sabah boşalttıkları evlerine geri dönen bazı vatandaşlar, "Başka çaremiz yok. Çoluk çocuk bir başkasının evinde kaç gün kalabiliriz?" diyerek çaresizliklerini ifade ettiler. Bu arada TOKİ yetkililerinin gelerek boşaltılan binada inceleme yapması beklenirken, konut sahiplerinin yapılan incelemenin ardından verilecek rapora göre hareket edecekleri kaydedildi.

MERSİN'DE YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
MERSİN'DE YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
MERSİN'DE YAĞMUR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 12:55:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 13:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bhatine IP: 78.186.244.xxx Tarih : 2.11.2009 18:14:49

yazık günah değilmi orda yaşayan insanlara. Çalarak çırparak yaptığınız TOKİ  konutlarının haline bakın. Bu yaptıklarınızın cezasını elbet birgün vereceksiniz.