4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sağlam'dan 2 yıllık imza

SAĞLAM'DAN 2 YILLIK İMZA

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'nda teknik direktör sorunu çözüme kavuştu. Yüksel Yeşilova'nın görevden alınmasıyla boşalan göreve getirilen Nurullah Sağlam ile 2 yıllık resmi sözleşme imzalandı.

HiltonSA Mersin Oteli'nde gerçekleştirilen imza töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, 4-1 kaybedilen Orduspor maçının ardından Teknik Direktör Yüksel Yeşilova ile yolları ayırdıklarını hatırlatarak, Nurullah Sağlam ile birlikte artık kendileri için yepyeni bir dönemin başladığının altını çizdi. Sağlam ile 2 yıldan bu yana görüştüğünü dile getiren Kahramanlı, "Arzu ettiğimiz, istediğimiz ve üzerinde çok durduğumuz bir isimdi Nurullah Sağlam. Ama kısmet bugüneymiş.

Kendisi hakkında ne söylesek az. Bu ligde ismi olan, güveni ve itibarı olduğu gibi ligi de çok iyi bilen bir isim kendisi" dedi.

NURULLAH SAĞLAM HEM BİZİM, HEM DE MERSİN İÇİN BİR ŞANSTIR"

Mersin İdman Yurdu'nun büyük bir kulüp olduğunu hatırlatan Kahramanlı, yapmış oldukları teklifi geri çevirmeyerek kabul eden Sağlam'a sonuna kadar güvendiklerini ve yönetim olarak da her zaman Nurullah Sağlam'ın arkasında duracaklarını vurguladı. Belirlenen hedeflere ulaşılması ve başarının yakalanabilmesi için herkesin Sağlam'a gereken desteği verip, yanında saf tutması çağrısında da bulunan Kahramanlı, "Birçok takıma kısmet olmayan bir şeyi yaparak, Nurullah Sağlam gibi bir ismi Mersin'e getirmek hem

bizim için, hem de Mersin İdman Yurdu için büyük bir şanstır. Bu şansı, herkesi iyi değerlendirmeli. Bugün karakteri ve marka değeri yüksek olan bir hocayı takımın başına getirdik." Biz bunu kendimiz için değil, Mersin için yapıyoruz" diye konuştu.

"YAPILANLAR SADECE BUNUNLA SINIRLI KALMAYACAK"

Kendilerine güvenilmesi, maddi ve manevi anlamda destek verilmesini isteyen Ali Kahramanlı, yapılanların sadece Nurullah Sağlam'ın takımın başına getirilmesiyle sınırlı olmadığını ve belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü verdi. Sağlam ile 2 yıllık bir anlaşma yapıldığı bilgisini de veren Kahramanlı, kendisine de gereken desteği vereceklerini ve her zaman yanında yer alacaklarını da sözlerine ekledi. Mersin'in kendisine çok uzak bir kent olmadığının altını çizen

Nurullah Sağlam da, özellikle yaz tatilinin büyük bir bölümünü kentte geçirdiğini, bu nedenle de gerek Mersin'i, gerekse de kent insanının yapısını çok iyi bildiğini anlattı.

MEVCUT KADRONUN KALİTESİNE GÜVENDİĞİM İÇİN BUGÜN BURADAYIM"

Mersin'in yapısıyla kendi yapısının ters düşeceğine inanmadığını kaydeden Sağlam, yönetimin samimi ve kararlı yaklaşımının Mersin İdman Yurdu ile ilgili karar vermesinde oldukça etkili olduğunu belirtti. Sağlam, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Ben Gaziantepliyim ancak Mersin, her zaman kıskandığım bir kentlerden bir tanesi. Çünkü tarihi bu kadar eskiye dayanan ve büyük başarılarla dolu bir kulübün taraftarı olmak ve böylesi bir kulüpte çalışmak çok az insana nasip olur. Mersin İdman Yurdu'nda çalışmanın

anlamı da bana göre bu. İlk etapta doğrularıyla yanlışlarıyla geride kalan 7 haftalık bir süreç var. Mental olarak oyuncularımla sürekli görüşüyorum. Bir takım sıkıntılarımız var ve bu çok kısa bir sürede aşılacak gibi gözükmüyor. Ama mevcut kadronun yeteneklerinden çok kalitesine güvendiğim için buradayım."

"İLK ETAPTA TAKIMDAKİ DİNAMİZMİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ"

Takımda yer alan oyuncuların büyük bir bölümünü tanıdığını, ancak söz konusu oyuncuların uzun zamandır gerçek performansından uzakta olan futbolcular olarak öne çıktığını dile getiren Sağlam, bu anlamda da ilk etapta takımdaki dinamizmi harekete geçirerek, futbolcuların gerçek potansiyellerine ulaşmalarını sağlamaya çalışacaklarını söyledi. Tüm bunları başarmaları halinde de ortaya çıkacak tablodan da herkesin keyif alacağını öne süren Sağlam, "Hayatta kendime slogan edindiğim bir söz var;

'Düşüncelerinde inançlı ve kararlı olan insanlar, onlar için her şeyin mümkün olduğunu keşfederler' diye. Bu benim hayat parolamdır. Gittiğim her takımın ve çalıştığım oyuncuların inançlı ve kararlı bir şekilde mücadele etmesi benim için çok önemlidir. En kısa sürede de Mersin İdman Yurdu'na bunu aşılamaya çalışacağız" dedi.

"GENİŞ BİR KADROYLA ÇALIŞMAK BİZİM İÇİN BİR DEZAVANTAJ"

Çok geniş bir kadroya sahip olduklarına dikkat çeken Nurullah Sağlam, bunun kendisi için bir dezavantaj olduğunu ifade ederek, bugüne kadar hep 24 kişilik kadrolarla çalıştığını ve zaman içinde de sorun ve sıkıntıları aşacaklarına inandığını dile getirdi. Mersin taraftarlarının gücünü çok iyi bildiğini, gerek futbolculuk döneminde, gerekse de teknik adamlık sürecinde kente gelerek burada birçok maça çıktığını anlatan Sağlam, stattaki ortamın kendisini büyülediği gibi taraftarların gücünden de her zaman

etkilendiğinin altını çizdi. Bu durumun önemli bir avantaj ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Sağlam, yola kaldıkları yerden devam edeceklerini ve başarıyı da hep birlikte gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Ali Kahramanlı ile Nurullah Sağlam arasında resmi sözleşme imzalandı.

SAĞLAM'DAN 2 YILLIK İMZA
SAĞLAM'DAN 2 YILLIK İMZA
SAĞLAM'DAN 2 YILLIK İMZA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 16:05:04
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 16:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?