30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Sağlık çalışanları greve gidiyor

SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVE GİDİYOR

Mersin Tabipler Odası Genel Sekreteri Tayyar Şaşmaz, sağlık çalışanlarının 19-20 Nisan tarihlerinde acil durumlar dışında sağlık hizmeti sunmayacağını söyledi.

Sağlık çalışanların özlük hakları ve halk sağlığının korunması amacıyla, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, 19-20 Nisan tarihlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini belirtti.

Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Mersin Tabipler Odası Genel Sekreteri Tayyar Şaşmaz, çalışma şartlarının giderek kötüleştiğini savunarak, "Güvencesiz çalışma koşulları ve buna zorlanmamız, aynı zamanda da yapılan yasa, sağlık ortamının ticarileştirilmesi nedeniyle iş bırakıyoruz" ifadesini kullandı.

Şaşmaz, 13 Mart tarihinde Ankara'da miting yaptıklarını ve 40 bin sağlık çalışanının bu mitinge katıldığını kaydederek, bu buluşmanın seslerinin duyulması açısından yetersiz kaldığını söyledi. Sağlık hizmetinin önkoşulunun 'Önce zarar verme' anlayışı olduğunu vurgulayan Şaşmaz, "Herkesin ama herkesin iktidarıyla, muhalefetiyle iyice düşünmesi gerekiyor" dedi.

Açıklamasında acil taleplerini sıralayan Şaşmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Piyasaya düşürülmüş bir sağlık hizmetinin oyuncusu, düşük ücretle çalıştırılan güvencesiz elemanı değil, topluma adanmış mesleklerin onurlu üyeleri olarak, görevimizi gelecek kaygısı olmadan yapmak istiyoruz. Sağlığın bir hak olduğu kabulüyle herkese sağlık ve güvenli gelecek istiyoruz. Öncelik sırası olmaksızın, iş güvencesi, gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık istiyoruz. Hekimlerin birbirini rakip olarak görmesini istemiyoruz. Üniversite hastanelerinin sağlık bakanlığına devredilmesini istemiyoruz."

SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVE GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 14:14:02
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 14:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?