2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sağlık çalışanlarından eylem

Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Ümit Turhan, üniversite hastanelerinde sözleşmeli çalışan personelin döner sermaye alacaklarının hala ödenmediğini belirterek, hastane yönetimlerinin hukuka ve kanuna aykırı hareket ettiklerini ileri sürdü.

Turhan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir grup sağlık çalışanıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında, sendika olarak verdikleri mücadelede sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmede önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda üniversite hastanelerindeki sözleşmeli personele döner sermaye ödenmesi ve döner sermaye oranlarının arttırılması yönünde kazanımlar sağladıklarını ifade eden Turhan, "Daha önce üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan meslektaşlarından daha az döner sermaye alıyorlardı. Sözleşmeli personele ise döner sermaye hiç ödenmiyordu. TBMM, YÖK ve Maliye Bakanlığı nezdinde yaptığımız görüşmelerde bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını sağladık. Ancak Eylül ayında kanun yürürlüğe girmesine rağmen Ekim ayında yapılması gereken döner sermaye ödemeleri yapılmadı. Üniversite hastanelerinde çalışan personelimiz eksik döner sermayeye mahkum edilmekte, sözleşmelilere
ise döner sermaye ödenmemekte ısrar edilmektedir. Bunun adı şüphesiz hukuksuzluk ve kanun tanımamaktır. Yasayla güvence altına alınan bir hakkı gasp etmek kimsenin hakkı değildir" dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerini uyaran Turhan, "Kanun çiğniyor, suç işliyorsunuz. Çalışanların alın terinin karşılığını eksiksiz olarak ödeyin. Bu çağrımıza kulak verilmez ve üniversite hastanesi personeli yine mağdur edilmeye devam edilirse, YÖK ile bir görüşme yaparak üniversite hastanelerinde yaşanan bu adaletsizliği dile getirip, acil çözüm isteyeceğiz. Yine çözülmez ise en kısa zamanda üniversite hastaneleri ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulanacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 08:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?