2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sağlık karnesine son!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mersin İl Müdür Vekili Mükremin Sürücü, SSK'lılardan sonra Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların da bundan böyle istedikleri sağlık kuruluşlarından sağlık karnesi götürmeksizin TC kimlik numarası ile sağlık hizmeti alabileceklerini söyledi.

Sürücü, vatandaşların bu uygulamadan faydalanabilmeleri için SGK İl Müdürlüğü'nden bir defaya mahsus aktivasyonlarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Sürücü, "Sosyal Güvenlik Haftası" dolayısıyla SGK Mersin İl Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, TBMM'de halen görüşülmekte olan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun da aynı haftaya denk gelmesinin, bu haftayı daha da anlamlı hale getirdiğini kaydetti.

"Sosyal Güvenlik Haftası" ile ilgili olarak bazı cadde ve sokaklarda stantlar açtıklarını ve burada vatandaşlara SGK hizmetleri konusunda bilgiler verildiğini ifade eden Sürücü, "Amacımız, sosyal güvenliğin insan onuruna yaraşır bir şekilde vatandaşlara getireceği katkıları ortaya koyup, onları aydınlatmak, hem de kendi kurumumuz içinde ortak kurum kültürü oluşturarak birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını geliştirmek" dedi.

Daha önce 1 Ocak 2008 tarihi itibarıyla SSK'da sağlık karnesi uygulamasının kaldırılarak, vatandaşların sadece aktivasyon işlemi yaptırmak suretiyle istediği sağlık kurumuna giderek TC kimlik numaraları ile sağlık hizmetlerini almaya başladıklarını hatırlatan Sürücü, "Aynı uygulama 7 Nisan 2008 tarihi itibarıyla Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'a kayıtlı vatandaşlarımız için de başlamış oldu. Artık bu vatandaşlarımız da aktivasyon denilen hizmeti yaptırdıktan sonra TC kimlik numarası ile istedikleri kurumdan sağlık hizmetlerini alacaklar. Emekli Sandığı'ndan emekli ve malul aylığı bağlananlar ile Bağ-Kur'dan yaşlılık, malul ve ölüm aylığı bağlananlar aktivasyon için müracaat etmeden, diğer gruplar ise bir kereye mahsus aktivasyon müracaatını yaptıktan sonra uygulamadan faydalanabilecekler" diye konuştu.

Mükremin Sürücü, daha önce 1 ay içinde emeklilik işlemlerini tamamladıklarını hatırlatarak, "Ama şunu belirtmek istiyorum, vatandaşlarımız emekliliği hak edene kadar beklemeden başka illerde çalışmışlıkları varsa bize müracaat etsinler, biz bu hizmetlerini toplayalım, bir araya getirelim ki, emeklilik müracaatında anında işlemlerini tamamlayabilelim" şeklinde konuştu.

Sürücü, bunun yanı sıra vatandaşların istedikleri bilgilere daha rahat ulaşabilmeleri, ihbar ve şikayetlerde bulunabilmeleri için "icelbilgilendirme@sgkgov.tr" adresinden faydalanabileceklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 16:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?