4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sağlık Müdürü'nden 'su' uyarısı

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Atakan Kızılok, Sağlık Bakanlığı'nın, "Su Kaynaklı Hastalıkların Önlenmesi, Kontrolü ve Acil Müdahalesiyle İlgili Eylem Planı" doğrultusunda ilgili kurumlar üzerlerine düşen görevi yerine getirirken, vatandaşların da kendi sağlıklarını koruma adına dikkat etmeleri gereken konular bulunduğunu bildirdi. 

Kızılok, yaptığı yazılı açıklamada, su kaynaklarının ve çevrenin kirletici unsurlara karşı korunması, içme ve kullanma sularının dezenfekte edilerek tüketime verilmesi gibi konuların büyük öneme sahip olduğunu belirterek, bunların sağlanmasında farklı kurum ve kuruluşların mevzuattan kaynaklı görev ve sorumlulukları bulunduğunu kaydetti. "Su Kaynaklı Hastalıkların Önlenmesi, Kontrolü ve Acil Müdahalesiayle İlgili Eylem Planı" ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan İzleme ve Değerlendirme Birimi'nin çalışmalarına devam ettiğini belirten Dr. Kızılok, bu anlamda su kaynakları, şebeke suları ve havuzlardan düzenli olarak numune alınarak, klor ölçümü yapıldığını ve verilerin kayıt altına alındığını bildirdi. 

Su kaynaklı hastalıklara karşı alınması gereken önlemler konusunda, su depoları ve özellikle Mersin'de sıkça kullanılan güneş enerjisi sıcak su depolarının yılda en az 2 kez temizlettirilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Kızılok, kuyu, sarnıç ve tanker sularının da mutlaka klorlanarak tüketilmesi gerektiğini, köylerde su kaynaklarının klorlanmasıyla ilgili olarak da İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Grup Müdürlüğü ve sağlık ocaklarından ücretsiz klor tableti temin edilebileceğini kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 11:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?