3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sağlık ocağı vali emriyle açıldı

Mersin'in 3 bin nüfuslu Gözne beldesinde doktor olmadığı gerekçesiyle kapanan sağlık ocağı, Gözneliler Derneği'nin girişimleri sonucu Vali Hüseyin Aksoy'un talimatıyla açıldı.

Mersin merkeze bağlı yaklaşık 3 bin nüfuslu Gözne beldesinde, bir süre önce doktor olmadığı gerekçesiyle kapatılan sağlık ocağı, Vali Aksoy'un talimatıyla tekrar belde halkının hizmetine açıldı.

Bir süre önce kapanan sağlık ocağının tekrar açılması için, Vali Hüseyin Aksoy'a seslerini duyuran Gözneliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Vali Aksoy'un talimatıyla açılan sağlık ocağını ziyaret ederek, göreve başlayan Doktor Ayhan Ayçıl ve hemşire Nilgün Yıldırım ile görüştü.

Gözneliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Yılmaz, Gözne'nin kış aylarındaki yaklaşık 3 bin nüfusunun yaz aylarında ise 156 bini bulduğunu ifade ederek, "Böyle merkezi bir yerdeki sağlık ocağının kapatılması hepimizi üzmüştü. Bölgedeki vatandaşlarımızdan imkanları olmayanlar, çevredeki beldenin sağlık ocağına da gidemediği için zor günler yaşadı. Biz de dernek olarak Valimiz Hüseyin Aksoy'a sesimizi duyurmak istedik. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde belirttiğimiz sorunumuz, kısa süre içerisinde çözüldüğü için Vali Aksoy'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Burada görev yapacak olan doktor ve hemşirelere belde halkının yoğun ilgisinin olduğunu ve kendilerini burada desteklediklerini ifade eden Yılmaz, "Gözne'nin halkı, kendilerine yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmadığı gibi, doktorlarına, hemşirelerina ve öğretmenlerine her zaman sahip çıkmışlardır. Burada görev yapan başta öğretmen ve doktorlar olmak üzere bütün görevlilere belde halkımız adına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?