5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sağlık taramasına yoğun ilgi

BOZYAZI'DA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASINA YOĞUN İLGİ

Mersin Valiliği'nce yürütülen 'Kadın Sağlığı Projesi' kapsamında Bozyazı Belediyesi ve Sağlık Grup Başkanlığı tarafından organize edilen 'Ücretsiz Sağlık Taraması'na kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Bozyazı Belediyesi'nin yaptığı organizasyonda saat 10.00'da başlaması gereken muayene, Bozyazılı kadınların yoğun ilgisi nedeniyle erkene alındı. Prof. Dr. Ali Ayhan ve ekibi tarafından yapılan sağlık taramasının, gösterilen yoğun ilgiden dolayı cumartesi günü de yapılması kararlaştırıldı.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, belediyelerin asli görevlerinden birinin de toplum sağlığına gereken önemi vermek olduğunu belirterek, bu kapsamda Bozyazı Sağlık Grup Başkanlığı'nın desteği ile bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Kadınların muayenesi için gerekli tüm malzemelerin, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nca karşılandığını dile getiren Ballı, "Bu organizasyona kadınlarımızın da yoğun ilgi göstermesi bizleri memnun etmiştir. Kadınlarımız muayene olabilmek için başka ilçe ve yakın illere gitmekteydi. Köyde yaşayan kadınlarımızın çoğunun, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir uzman doktorla tanışma imkanlarının dahi olmadığını biliyorum. Bu çalışma ile kadınlarımızı muayene etme şansına sahip olduk" dedi.

Bozyazı Sağlık Grup Başkanı Bahadırhan Karakoç ise, sağlıkta erken teşhisin önemine işaret ederek, “Gönüllü sağlık taraması yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Burada kadınlarımız her konuda muayene edilerek bilgilendirilmekte. Özellikle kadınlarımız daha çok meme ve rahim kanseri taramasından geçirilmektedir” diye konuştu.

Sağlık taramasını gerçekleştiren doktorlardan Halis Özdemir de, yapılan muayene ve tetkiklerin sonucunun Ankara'ya döndükten sonra bildirileceğini ifade ederek, aciliyet taşıyan hastaların ise sevkinin yapılacağını kaydetti.

BOZYAZI'DA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASINA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 14:30:05
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 18:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?