3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sağlıkçılardan simitli-ayranlı protesto

Yataklı tedavi kurumlarında çalışanların yemek giderlerinin bir bölümünün ücretli hale getirilmesi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarınca, simit ve ayranla protesto edildi.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde KESK'e bağlı SES sendikası üyelerince düzenlenen eylemde "Emeğimizi görmediniz, ekmeğimize göz diktiniz" yazılı pankart taşıyan sağlık çalışanları, attıkları sloganlarla uygulamayı protesto etti.

Kurum çalışanları adına açıklama yapan SES Mersin Şubesi MEÜ İş Yeri Temsilcisi Serap Yeşil, 15 Nisan tarihi itibariyle daha önce ücretsiz yedikleri yemeğin ücretlendirilmeye başladığını belirterek, "Alınan bu karar, hukuka aykırı olduğundan sendikamız Danıştay'a yürütmenin durdurulması talebi ile dava açmıştır. Uygulanan bu politikalar, İMF ve Dünya Bankası programlarıdır ve 'Ne kadar paran varsa o kadar hizmet alırsın' anlayışıdır. Şimdi bize dayatılan da 'Ne kadar para o kadar yemek' anlayışıdır" dedi.

Yataklı tedavi kurumlarında görev yapan devlet memurlarının kazanılmış haklarının elinden alınmak istendiğini, kazanılmış haklara saygı gösterilmemesinin Anayasa'nın 2. maddesinde düzenlenen hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu ifade eden Yeşil, "Biz bugün verilen ücretli yemeği yemiyoruz. Ücretsiz yemek hakkımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından sendika tarafından çalışanlara simit ve ayran dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 14:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?