8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Sağlıksız ahırlar kaldırıldı

Mersin'de, Özgürlük Mahallesi otoban köprüsü altında sağlıksız koşullarda besicilik yapılan ahırlar kaldırıldı.

 
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Atila Bal, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak belde sınırları içinde vatandaşları ve çevreyi olumsuz yönde etkileyen tüm etkenlerle mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

Mersin Valiliği'nde yapılan toplantıda Özgürlük Mahallesi'nde bulunan otoban köprüsü altında sağlıksız koşullarda faaliyet gösteren küçükbaş hayvan besicilerinin kaldırılması yönünde karar alındığını hatırlatan Bal, "Mahalle sakinlerine ve çevreye rahatsızlık veren besicilerin bu bölgeden kaldırılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Emniyet Müdürlüğü görevlileri, İl Çevre ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir çalışma yaptık. Yapılan çalışma sonucu otoban altında sağlıksız koşullarda beslenen küçükbaş hayvanlar, sahipleri tarafından bu bölgeden uzaklaştırıldı. Daha sonra Fen İşleri ekiplerimiz burada bulunan ahırların yıkımını gerçekleştirdi ve yine belediyemiz sinekle mücadele ilaçlama ekipleri bölgeyi, havaların ısınmasıyla ülkemizde ortaya çıkan kene vakalarına ve haşerelere karşı ilaçladı. Otoban köprüsü altından uzaklaştırılan besicilere Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan pazarı olarak projelendirilen Yakaköy mevkisindeki alana yerleşmeleri konusunda uyarılar yapıldı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 15:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif IP: 88.254.148.xxx Tarih : 22.06.2007 17:24:56
MERSİNİN ÖN TARAFLARINI SAHİLE YAKIN YERLERİNE BİR PERDE GERİN OLDU OLACAK ! YA HERYERİ NEDEN DUZENE SOKULMUYOR MERSININ GOSTERMELIK GELIYOR BUNLAR BANA.SAHILDEN GIDENLER ICIN GOSTERMELIK SEYLER BIRDE GELIN O APARTMANLARIN ARKASINI GÖRÜN !