2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sahil Bandı Projesi'nde geri sayım

Turizm bölgesi ilan edilen Kazanlı-Tarsus Sahil Bandı'nda ilk kazma 2009 yılı başında vurulacak.

Kazanlı-Tarsus Sahil Bandı'nda otel ve golf sahası yatırımı yapacak olan Özaltın firmasının yetkilisi Hayrettin Özaltın, tesislerin yapılacağı alan ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Özaltın ile birlikte bölgede inceleme yapan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Kazanlı-Tarsus Sahil Bandı'nda arazi tahsis ve teslimatlarına başlandığını ifade ederek, "Bölgede yatırım yapacak olan 5 firma tahsis bedellerini yatırdı. Önümüzdeki günlerde diğer yasal formalitelerin ardından bölgeye ilk kazma vurulacak. Öyle sanıyorum ki yılbaşından hemen sonra temel atılması gerçekleştirilecek" dedi.

Sahil bandında otel, golf sahaları ve diğer sosyal tesisler ile sağlık merkezleri hizmete girdiğinde Tarsus ve çevresinin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden hızla gelişeceğine işaret eden Karagözlü, yıllardır verdikleri bu mücadelenin hedefine ulaşmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Karagözlü, "10 bin yatak, dünyanın en zengin insanlarının spor yapacağı 2 golf sahası, 400 yataklı sağlık merkezi ile burada istihdam edilecek insan sayısı 10 bini geçecek. Bu proje hayata geçtiğinde Tarsus, turizmden 12 ay boyunca nasibini alacak" diye konuştu.

Yatırımcı Hayrettin Özaltın ise, "Bölge çok güzel. Deniz, kumsal, orman ve ulaşım kolaylığı bulunması büyük bir avantaj. Dünyanın değişik ülkelerinden turistler bölgeye gelecek. Yapacağımız yatırımın çok isabetli olduğunu biliyoruz. Tarsus, Türkiye'nin turizm yönünden cazibe merkezi haline gelecek. Kazanlı-Tarsus Turizm Bölgesi Çukurova bölgesinin kalkınmasına ve gelişimine önemli katkı sağlayacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 10:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?