5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sahilde deveyle tur keyfi

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Atakent Beldesinde tatilciler, sahilde deveyle tur atmanın keyfini yaşıyor. Akşam saatlerinde düzenlenen deve turu tatilciler mehtap turlarına çıkıyor.

Yerli ve yabancı turistler, deve sırtında sahili gezmek için 3-5 YTL ücret ödüyor.12 yıldır geçimini yazları sahilde deve sırtında turist gezdirerek sağladığını belirten Halil Ünlü, " Devenin günlük yem maliyeti 20 YTL. Günde 30 ile 50 YTL arasında kazanıyorum. Daha önceleri 3-4 tane deveci varken şuan sadece ben devecilikle uğraşıyorum. Devenin bakımının zorluğu deveciliğin bölgemizde giderek azalmasına sebep oldu" dedi.

Ünlü, deveden kazandığı para ile Ali (14) ve Tuncay (9) isminde iki çocuğuna ve evine bakmak zorunda olduğunu söyledi.Gündüzleri bu işi yapmadığını akşam saat 20.00'den gece 01.00'e kadar dolaşarak emeğinin karşılığını almaya çalışan Ünlü, "Yaz sezonu süresince istediğim parayı kazanamadım. Bu yıl tatilciler çok, ancak para harcayan yok. Ekonomik kriz hem tatilciyi hem de beni vurdu" diye konuştu.

Sahili deve üstünde gezen tatilciler ise, "Atakent tarihi, doğası, denizi ve kumuyla çok güzel bir belde. Bu güzellikler içinde biz tatilciler için düşünülen deve turizmi de oldukça güzel bir hizmettir. Hayatımızda canlı olarak hiç görmediğimiz deve sırtında sahili dolaşmak keyif verici bir olay" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 14:55:16
Güncelleme :29 Ağustos 2009 Cumartesi 14:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?