3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sahilde deveyle tur keyfi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Beldesinde tatilciler, sahilde deveyle tur atmanın keyfini yaşıyor.

Yerli ve yabancı turistler, deve sırtında sahili gezmek için 3-5 YTL ücret ödüyor. 12 yıldır geçimini yazları sahilde deve sırtında turist gezdirerek sağladığını belirten Halil Ünlü, "Kışın ise hayvancılıkla uğraşıyorum. Devenin günlük yem maliyeti 20 YTL. Günde 30 ile 50 YTL arasında kazanıyorum. Daha önceleri 3-4 tane deveci varken şuan sadece ben devecilikle uğraşıyorum. Devenin bakımının zorluğu deveciliğin bölgemizde giderek azalmasına sebep oldu" dedi.

Ünlü, deveden kazandığı para ile Ali (14) ve Tuncay (9) isminde iki çocuğuna ve evine bakmak zorunda olduğunu söyledi. Sabah saat 08.00'den akşam saat 20.00'ye kadar sıcak kum üzerinde dolaşarak emeğinin karşılığını almaya çalışan Ünlü, "Yaz sezonu geldiği halde sahillere tatilciler henüz tam anlamıyla gelmedi. Geçen yıllarda bu zamanlarda Atakent sahillerinde iğne atsan yere düşmezdi" diye konuştu.

Sahili deve üstünde gezen tatilciler ise, "Atakent tarihi, doğası, denizi ve kumuyla çok güzel bir belde. Bu güzellikler içinde biz tatilciler için düşünülen deve turizmi de oldukça güzel bir hizmettir. Hayatımızda canlı olarak hiç görmediğimiz deve sırtında sahili dolaşmak keyif verici bir olay" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 10:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?