3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sahile uyarı tabelası

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, deniz mevsiminin başlaması dolayısıyla sahilde denize girmenin tehlikeli olduğu bölgelere uyarı tabelaları koyarken, sahilin bir bölümüne de güvenlik şeridi çekildi.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 17 kilometre sahil şeridine sahip ilçede, yaz aylarında artan nüfus ve günübirlik ziyaretçilerin denize akın etmesiyle sahillerde doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığı belirtildi. Mezitli sahilinde deniz içerisine yapılan iskelelerin kaldırılmasının ardından bazı bölgelerde oluşan ani derinliğin, bölgeyi tanımayan ve yüzme bilmeyen vatandaşlar için büyük tehlike oluşturduğuna ve zaman zaman da üzücü olaylarla sonuçlandığına dikkat çekildi. Mezitli Belediyesi tarafından tüm uyarılara rağmen aynı bölgede her yıl yaşanan kazaların önüne geçebilmek için bu yıl da tehlikeli bölgelere uyarı tabelaları ve şamandıralar konulduğu kaydedildi.

Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte, sahilde vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde denize girmeleri ve can güvenliklerini tehlikeye atmamaları için Mezitli Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da gereken önlemleri aldık. Denize girecek olan vatandaşlarımızdan alınan önlemlere dikkat etmelerini istiyoruz" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2013 Salı 15:23:08
Güncelleme :11 Haziran 2013 Salı 15:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?