5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sahiller carettalara hazırlanıyor

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı sahilindeki caretta carettaların üreme alanlarında bir süre önce başlatılan çevre temizliği çalışmaları devam ediyor.

Her yıl yaklaşık 450 adet caretta caretta türü yeşil deniz kaplumbağasının yumurta bıraktığı sahilde Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Biyoloji Bölümü tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Söz konusu kumsalda gerek denizden gelen, gerekse de piknikçiler tarafından bırakılan atık ve kargılarsa Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce temizleniyor.

Temizlik çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Fazıl Türk, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kaplumbağaların korunması ve neslini sürdürebilmesi noktasında gereken hassasiyeti gösterdiklerine dikkat çekerek, belediye olarak doğal dengenin korunmasından yana olduklarını söyledi.

Fazıl Türk, ilçe sınırlarında yer alan sahil bandındaki üreme alanlarına ayrı bir önem verdiklerini, bu noktada da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile de ortak çalışmalarda bulunduklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 18:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?