4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şahin ailesi yardım bekliyor

ŞAHİN AİLESİ YARDIM ELİ BEKLİYOR

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır Köyü Sina Mahallesinde yaşayan yaşlı çift, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Taştan yapılmış iki odalı üzeri toprakla örtülü yıkılmak üzere olan bir evde yaşam mücadelesi veren Esma Şahin (80) ve Resul Şahin (89), kışın çatısı akan evlerinde yaşam mücadelesi veriyor.

65'lik maaşlarından başka hiçbir geliri olmayan, aldıkları o para da yetmeyen yaşlı çift ise besledikleri birkaç tavuğun yumurtalarını satarak geçimini sürdürmenin mücadelesini veriyor. Yaşlılıktan dolayı hiç bir iş yapamayan çiftin tek dayanakları olan kızları Filiz Şahin ise evin tüm işlerini yaparak anne-babasına bakıyor.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatırken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan yaşlı kadın Esma Şahin, "Daha önce çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle bir çok defa ameliyat oldum. Doktorlar şuanda da beyninde ur olduğunu söylediler" dedi.

Üç ayda bir eşi ile birlikte 500 TL'ye yakın yaşlılık maaşı aldıklarını, bundan başka bir gelirlerinin olmadığını belirten Şahin, "Beslediğimiz birkaç tavuktan elde ettiğimiz yumurtaları ise eşinin 3 kilometre uzaklıktaki köyün merkezine götürerek satıp ufak tefek ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle toprak olduğu için kışın çatısı akan evde zor bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Devlet büyüklerimizden veya hayırsever vatandaşlarımızdan tek isteğimiz çatısı akan evimizi onarmalarıdır. Ömrümüzün şu son günlerinde çatısı akmayan bir evde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bize bu yardımı yapacak olanlara hayır duamızı ölünceye kadar eksik etmeyeceğiz" dedi.

ŞAHİN AİLESİ YARDIM ELİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 11:29:01
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 12:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?