4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şahine görülmemiş eziyet!

YAKALADIKLARI ŞAHİNİN GÖZLERİNİ DİKEN 2 SURİYELİ YAKALANDI

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yasadışı şahin avcılığı yapan Suriye uyruklu 2 kişiyi düzenlenen operasyonla yakaladı. Şahısların gözlerini iple dikerek kayalıkların arasına bıraktığı şahin kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Suriye'den gelen bazı şahısların yasadışı olarak şahin avcılığı yaptıkları istihbaratını alan Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, jandarma ekipleriyle birlikte av koruma alanı olan Arslanköy beldesi yakınlarındaki Cocak ve Höyük bölgesine operasyon düzenledi.

Operasyonda Suriye uyruklu 2 kişi yakalanırken, avcıların kaçmaya çalışırken gözlerini dikerek kayalıkların arasına bıraktıkları şahin de kurtarıldı. Şahıslarla birlikte avda kullanılan bir araca ve 6 av tüfeğe el konuldu. Suriyeli avcılara kişi başına 6 bin lira para cezası kesildi. Gözleri iple dikilmiş halde bulunan şahin, Çevre İl Müdürlüğü'nde gözleri açıldıktan sonra tedavi altına alındı.

Özellikle Ortadoğu ülkelerinde oldukça yüksek fiyatla alıcı bulan şahinlerin nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, yasadışı avcılıkla mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini söyledi. Son operasyonda kurtarılan şahinin avcılar tarafından etrafını görmemesi için gözlerinin iple dikildiğini tespit ettiklerini ifade eden Bahadır, şahinin gözlerinin operasyonla açıldığını ve bir müddet kontrol altında tuttuktan sonra doğal yaşamına gönderileceğini kaydetti.

YAKALADIKLARI ŞAHİNİN GÖZLERİNİ DİKEN 2 SURİYELİ YAKALANDI
YAKALADIKLARI ŞAHİNİN GÖZLERİNİ DİKEN 2 SURİYELİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:27:00
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 16:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?