30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Sahipsiz motosikletler parçalanıyor

SAHİPSİZ MOTOSİKLETLER PARÇALANIYOR

Mersin'de bir kısmı hırsızlık, gasp ve kap kaç gibi olaylarda kullanıldığı belirlenen ve 'yedi emin' olarak otoparklarda bekletilen sahipsiz mobilet ve motosikletler parçalanarak imha edildi.

Söz konusu yöntemle birlikte kentteki motosiklet hırsızlığına yönelik olayların yüzde 60 oranında gerilediği bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından kentte 'yedi emin' olarak görev yapan otoparklardaki bazı otomobil ve motosikletlerin çalıntı olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine şubat ayında bir çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında 11 otoparkta inceleme yapan ekipler, birçok motosikletin şasi ve motor numaralarının silinmeye çalışıldığını tespit etti. Kullanılan kimyasal maddelerle motor ve şasi numarası belirlenen 3 çalıntı otomobille toplam 69

motosiklet, sahiplerine teslim edildi. Kontrol edilen otoparklarda tescilsiz, plakasız, motor ve şasi numarası okunamayacak derecede silinmiş 887 adet motosikletinse imha edilmek üzere Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim edildi kaydedildi. Bu motosikletlerden trafiğe çıkabilecek durumda olanlarının yeniden tescillendirilerek ihale usülü ile satılacağı vurgulanırken, büyük bölümünün de yetkililerin gözetiminde parçalanarak imha edildiği kaydedildi. Parçalanan bu motorların daha sonra hurda olarak satılacağı dile getirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, Mersin'de çalınan bazı motosikletlerin çeşitli suçlara karıştıklarının belirlenmesi, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç ve gasp gibi suçların bu motorlarla işlendiğinin anlaşılması ve ayrıca tescilsiz ve kaydı bulunmayan bu motorların otoparklara çekildikten sonra aynı şekilde buradan da çalındığının tespit ettiklerini dile getirdi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği olarak Mersin'de bulunan tüm 'yedi emin' otoparklarda çalışma

başlattıklarını kaydeden Özlü, "Bu çalışmamız 4 ay sürdü. Çalışmada otoparklarda bulunan tüm oto ve motosikletlerin tespiti yapıldı. Motor ve şasi numaraları silinmiş olan otolarla ilgili özel kimyasal maddelerle kazınmak suretiyle bunların motor ve şasi numaralarına ulaşıldı. Bunların içerisinde 69 adet çalıntı mobilet ve 3 adet çalıntı otomobil tespit edildi. Sahiplerine ulaşıldı ve teslim edildi. Diğer 880 civarında sahibi bulunamayan, motor ve şasi numarası tespit edilemeyen mobiletler de imha edilmek üzere Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu mobiletler şu anda parçalanarak imha ediliyor" dedi.

Söz konusu mobiletlerin imha edilmemesi durumunda buralardan bir şekilde çıkarılarak değişik suçlarda kullanılabileceğini ifade eden Özlü, "Nitekim bu yaptığımız çalışmanın sonucunda geçen yıl ilk 5 ayda 238 mobilet Mersin'de çalınmış iken bu yılın ilk 5 ayında bu sayı 165 düşmüş durumda. Yaklaşık yüzde 35 düşüş var. Aynı şekilde hırsızlık, gasp ve kap kaç gibi suçlarda da yüzde 50-60 oranında düşüşler sağlandı. Bu çalışmalar aynı şekilde devam edecek. Bundan sonra otoparklara 'yedi emin' olarak bırakılan bu tür araçların kaydı tutulacak" diye konuştu.

SAHİPSİZ MOTOSİKLETLER PARÇALANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 13:26:04
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 16:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?