4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sahnede hünerlerini sergilediler

SAHNEDE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Mersin Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi kursiyerleri, yıl boyunca almış oldukları tiyatro eğitimini pratikte sınama fırsatı buldu. Düzenlenen özel bir etkinlikte sahne alan gençler, hünerlerini de sergileme fırsatı buldu.

Turhan Temuçin'in kaleme alıp, Mehmet Tekkanat'ın derleyip yönetmenliğini üstlenmiş olduğu; 'Hastanenin Halleri' adlı tiyatro eserini sahneleyen Tiyatro Atölyesi Oyuncuları, hastanelerde yaşanan doktor-hasta ilişkilerinin yanı sıra hastanelerde olumlu ve olumsuz olayları da mizahi bir dille ve yine kendilerine has bir üslupla izleyicisine anlattı. Objektiflere renkli görüntülerin yansıdığı etkinlikte, salonda bulunan izleyicilerse keyifli anlar yaşadı.

Yönetmen yardımcılığını Gamze Acı ve Güvenç Gümüş'ün paylaştığı oyundaysa şu isimler sahne aldı; "Ayşegül Yalçın, Azim Çağrı İşçimen, Bakihan Toraman, Bircan Ardıç, Büşra Belim, Deniz Kahraman, Ece Türkbaşarır, Fatih Onur Durmuş, Gökçe İkiz, Hülya Sapmaz, Kadir Sakar, Merve Çınlar, Merve Subaşı, Muhittin Tatlı, Müge Gündemli, Nazlıcan Doğru, Önder Coşkun, Özge Deniz, Samet Özortak, Serkan Şimşek, Sinan Cem Çabuk, Yiğitberk Özcan, Gamze Acı ve Güvenç Gümüş."

İçi tiyatro sevgisiyle dolu olan gençlere, tiyatroyu en doğru ve en iyi şekilde tanıtabilmenin çabası içinde olduklarını anlatan Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, söz konusu gençlere belirli bir tiyatro eğitimi verirken, onların kendilerine yas yetenek ve becerilerini de ortaya çıkartmaya çalıştıklarını söyledi. Mehmet Tekkanat, "Tiyatro Atölyesi bünyesinde yapmış olduğumuz çalışmalara katılan gençlerin önemli bir bölümü konservatuarı kazandı. Bu çalışmalarımız okul tiyatrolarına da çok önemli bir kaynak oluşturuyor" dedi. Tekkanat, 'Hastanenin Halleri' adlı oyunu, önümüzdeki günlerde Mersin Cezaevi'nde de sahnelemek istediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 13:51:03
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?