5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sahneden kitap sevgisi aşılıyorlar

Mersin Gençlik Sanat Merkezi (GSM) Altan Erkekli Sahnesi Oyuncuları, sahneledikleri 'Bıcırıklar Kitap Dünyası'nda adlı tiyatro oyunuyla birlikte, minik izleyicilerine kitap sevgisini aşılamaya çalışıyor.

GSM Altan Erkekli Sahnesi Kurcusu Mehmet Tekkanat'ın masallardan derlediği oyunun doğru ve düzenli bir kitap okumasının yanı sıra onların yıpratılmadan koruması ve kitap tercihlerinde de seçici olunması konusunu işlediği belirtildi.

Çocuk tiyatrosunun oldukça zor ve önemli bir tiyatro olduğunu belirten Tekkanat, çocuk psikolojisini bilmeyen ve çocuk tiyatrosu konusunda herhangi bir eğitim almamış kişi ve kurumlar tarafından sahnelenen oyunların da çocuklara faydadan çok zarar vereceğini savundu. Bu konuda anne ve babaların duyarlı olmasını isteyen Mehmet Tekkanat, sahnelemiş oldukları oyunlarla aynı zamanda da iyi bir tiyatro izleyicisinin oluşması noktasında da özel yöntemler kullandıklarını anlattı.

Müzikli ve danslı çocuk oyunu olarak öne çıkan 'Bıcırıklar Kitap Dünyası'nda adlı tiyatro oyununun müzikleri Atakan Narin'e, ışık ve efektlerin de Murat Kozan'a ait olduğu belirtildi. Sabahat Tekkanat, Gizem Gülüş, Kadir Özkul, Ahmet Tanyeli, Mehmet Burgazlı ve Güneş Çam rol aldığı oyunun Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan izin kapsamında kent genelinde ilköğretim okullarında sahneleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 15:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?