30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Sahte altınla dolandırıcılık

Türkiye'nin birçok ilinde sahte altın ile dolandırıcılık yapan 4 kişi, Mersin'in Tarsus ilçesinde yakalandı. Adliyeye çıkarılan 4 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, 6 Aralık günü saat 13.00 sıralarında Tarsus'ta faaliyet gösteren kuyumculara sahte altın satıldığı yönünde bilgi alan Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kızılmurat Mahallesi, Eski Hal Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcuya ellerindeki sahte bilekliği satmak isteyen D.A.(20), İ.D. (33), Z.T. (29) ve C.A. (23) isimli şüpheli şahıslar suçüstü olarak yakaladı.

Şüpheli şahısların kullandığı araçta ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet üzerinde "22 Toprak 916" yazılı sahte imitasyon bileklik ve toplam 22 bin 165 TL para ele geçirildi. Şahıslardan birinin ise sahte kimlik kullandığı ve 8 ayrı suçtan araması olduğu belirlendi.

Şüphelilerin Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde faaliyet gösteren kuyumculara çok miktarda sahte altın satarak dolandırdıklarını tespit eden polis, bu il ve ilçelerle koordine kurarak yakalanan şüpheliler hakkında ayrı ayrı işlem yaptırdı.

Tarsus polisi, İ.D, C.A, Z.T. ve D.A isimli şüpheli şahıslar haklarında nitelikli dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak hazırlanan tahkikat evrakları, ile birlikte adli makamlara sevk etti. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan İ.D. ve C.A. tutuklanırken, Z.T. ve D.A tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2011 Cuma 14:07:21
Güncelleme :9 Aralık 2011 Cuma 14:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?