9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Sahte emeklilik' operasyonu düzenlendi

Mersin'de, SSK kayıtlarında değişiklik yapılarak bazı kişilere aylık bağlandığının belirlenmesi üzerine, 5'i SSK İl Müdürlüğünde görevli memur 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, SSK Başmüfettişleri ile yürüttüğü operasyonda, İl Müdürlüğünde görevli 5 memurun usulsüz şekilde değişikler yaptığını ve aylık bağlanmasını sağladığını belirledi.

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, yasa dışı işlemlerin Mersin'de faaliyet gösteren iş takip bürosundan yönlendirildiğinin belirlenmesi üzerine “Otopsi-33” adıyla operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, büroda yapılan aramada, usulsüz olarak düzenlendiği anlaşılan 34 kişiye ait çok sayıda evrak ve belge ele geçirilirken, soruşturma kapsamında SSK İl Müdürlüğünde görevli 5 memur ile aylık bağlatma talebinde bulunan 12 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan 17 kişinin, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” suçlarından adliyeye sevk edildiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?