5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sahte içki imalatına baskın

Mersin'de sahte içki imal ederek, bu içkileri çeşitli markalar altında şişeledikten sonra Antalya'da piyasaya süren şebeke, her iki ilde de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonla çökertildi. Her iki ilde toplam 4 kişinin gözaltına alındığı operasyonda piyasa değeri 2.5 milyon TL olan sahte içkiye de el konuldu.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, söz konusu operasyonun bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlardan oldukça farklı olduğuna dikkat çekerek, operasyonda el konulan sahte içki miktarının da bugüne kadar ele geçirilen miktarından da fazla olduğu bilgisini verdi. Arif Öksüz, sahte içki nedeniyle insanların zehirlendiğini ve buna bağlı olarak da ölümlerin yaşandığını hatırlatarak, özellikle yaz aylarında tatil bölgelerinde içki tüketiminin arttığını ve
bir takım insanların da bu durumu fırsat bilerek, ne olduğu belirsiz sahte içkileri daha çok piyasaya sürmeye çalıştığını anlattı.

Mersin merkezde bulunan bir depoda sahte içki imalatı yapıldığı ve bu içkilerin de şişelenerek Antalya'da piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından 3 Temmuz Cuma günü, operasyon düzenlendiğini dile getiren Öksüz, "İnsan görmeyince inanmıyor. Ama çok sağlıksız bir ortamda hangar olarak kullanılan yerde sahte içkiler hazırlanarak piyasaya sürülüyor. Ve bunları gerçeğinden ayırt etmek de oldukça zor. Bu operasyon, birçok insanımızın sağlıksız ürünler nedeniyle zehirlenmesinin ve hatta ölümlerin de önüne geçti. Ancak bu yeterli değil. Vatandaşlarımızın da desteği şart. Bu tür imalathaneleri ve bu işlerle uğraşanları bize '155 Polis İmdat' aracılığıyla iletsinler. Ancak bu şekilde art niyetli insanları engelleyip, insan hayatını koruyabiliriz" dedi.

Operasyonda ele geçirilen sahte içkilerin piyasa değerinin 2.5 milyon TL olduğunu vurgulayan Öksüz, sahte içki üretiminde kullanılan şişe ve şişe kapaklarının nerelerde imal edildiğine yönelik geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını, bu noktada da farklı illerde de önümüzdeki süreçte bir dizi operasyonlar gerçekleştirileceğini kaydetti. Arif Öksüz, sahte içki üretimiyle ilgili olarak gerçekleştirilen operasyonların dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğini söyledi. Birtakım insanların ucuz para kazanma adına insanları zehirlemesine asla müsaade etmeyeceklerini belirten Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkes yasanın çizdiği çerçevede çalışıp para kazanacak ve biz de onlara yardımcı olacağız. Eğer kim yasalara karşı gelirse biz de onlara basınıyla, polisiyle ve vatandaşıyla buna karşı çıkacağız. Bu noktada onlara haddini bildirmekte kararlıyız."

Öte yandan eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda olayla ilgisi olduğu iddia edilen Antalya'nın Alanya ilçesinde 1, Mersin'de ise 3 kişi olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alınırken, zanlılarla birlikte ayrıca; 2 adet sahte içki yapımında kullanılan tank, 2 adet 6 bölümden oluşan filtreleme makinesi, 1 adet sahte içkiyi şişelemede kullanılan 12 musluklu dolum makinesi, 28 bin 752 şişe dolu halde ve üzerinde değişik markaların bulunduğu sahte içkilerin yanı sıra 74 bin adet doluma hazır boş içki şişesi, 22 bin 864 adet başka bir ildeki şirkete ait TAPDK bandrolü, 11 bin 800 litre etil alkol, 10 litre sahte viski ve cin yapılında kullanılan 'öz' diye adlandırılan sıvı madde, 100 bin adet plastik içki şişesi kapağına el konulduğu bildirildi. Mersin'deki operasyonda gözaltına alınan 3 zanlının ise bugün adliyeye çıkartıldığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 14:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?