2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sahte ilaca 4 gözaltı

Mersin’de, polisin bir depoya düzenlediği operasyonda, 20 bin 446 kutu sahte ilaç ele geçirilirken, olayla ilgili 1’i gıda mühendisi 4 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Hal Kompleksi içerisinde V.T. isimli şahsa ait bir depoda piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sahte ilaçların bulunduğu bilgisini alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü elemanları, söz konusu depoya mahkeme kararıyla operasyon düzenledi.

Depoda arama yapan polis, kapalı kasa bir kamyonun gizli bölmelerinde kaçak olarak üretilmiş ve ambalajlanmış, üzerlerinde küpürleri bulunan satışa hazır vaziyette toplam 20 bin 446 kutu cinsel gücü arttırıcı hap, zayıflama ilacı, bitkisel ilaç, vücut kuvvetlendirici macun, şurup, saç bakım yağı ve üzerinde değişik rahatsızlıklarda kullanıldığı belirtilen ilaçlar ele geçirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilirkişi raporunda, ele geçirilen ilaçların güvenilir olmadığı ve kullanılmasının sakıncalı olduğu, kullanıldığı taktirde beklenmeyen etkiler çıkabileceği belirtilerek, insan sağlığına zararlığı olduğu kaydedildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler V.T., B.A., satış ve pazarlama işlerini organize eden H.Ş. ve gıda mühendisi F.A.’nın, haklarında "TCK 395. maddesine muhalefet, gıdaların üretimi tüketimi denetlenmesine dair kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulü hakkındaki kanuna ve Türk gıda kodeksi yönetmeliğine muhalefet etmek" suçlarından mahkemeye sevk edilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 16:11:45
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?