8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Sahte para operasyonu düzenlendi

Mersin'de, polisin yaptığı operasyonda, çalıştıkları toplu taşıma araçlarında yolculara para üstü olarak sahte madeni 1 YTL verdikleri belirlenen 3 kişi yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüphelilerle birlikte bin 829 adet sahte madeni 1 YTL ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yalova Emniyet Müdürlüğü ile Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışmada, sahte madeni 1 YTL'lerin bir kargo firması ile Mersin'e gönderilerek, toplu taşıma araçları ve marketlere verilmek suretiyle piyasaya sürüleceği bilgisi alındı.

Alınan istihbarat üzerine toplu taşıma araçlarında şoförlük yapan N.Ö.'yü takibe alan polis ekipleri, müşteri gibi bindiği minibüste para üstü olarak verilen madeni paralardan bir kısmının sahte olduğunun anlaşılması üzerine eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında N.Ö. ile birlikte toplu taşıma araçlarında şoförlük yapan A.C. ve M.F.Ç.'yi gözaltına alan ekipler, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yaptıkları aramalarda bin 829 adet sahte madeni 1 YTL ele geçirdi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve parada sahtecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine konuldu" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?