3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Salatalık üreticisi dertli

Mersin'in Silifke ilçesinde cam seralarda üretilen salatalığın, ihracatta yaşanan sıkıntıdan dolayı üreticisini memnun etmediği bildirildi.

Salatalık üretiminin yaygın olarak yapıldığı Yeşilovacık beldesinin Belediye Başkanı Halil İbrahim Yetkin, beldede yıllardır cam seralarda salatalık üretimi yapıldığını belirterek, kurulan kooperatifle konuyla ilgili gelişme sağlanmaya çalışıldığını ifade etti. Yetkin, boş kalan sebze meyve halinin, seraların yaygınlaşmasıyla faaliyete geçeceğini düşündüklerini kaydetti.

Salatalık üretiminin Silifke genelinde özellikle Akdere ve Yeşilovacık beldelerinde cam seralarda yapıldığını belirten Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, üreticiyi bilinçli üretime yönlendirme adına üretici toplantıları düzenlendiğini ifade ederek, her geçen yıl daha kaliteli ve bilinçli üretim yapıldığının altını çizdi.

Mustafa Yakan adlı üretici ise, kilosu 75 YKr'ye satılan salatalığın pazarlama sıkıntısı yaşanmamasına karşın maliyeti karşılamayacağından endişe duyduklarını kaydetti. Yakan, üreticinin, ürünlerini Mersin ve Silifke'den gelen komisyonculara sattığını belirterek, salatalığın iç piyasaya satıldığını, ihracat olmadığı için de fiyatların düşük olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıla göre salatalığın yarı fiyatına satıldığını kaydeden Yakan, "Kaliteli üretim için masraftan kaçınmıyoruz. İlaç, gübre, sera malzemeleri, bakımı derken, üretim aşamasında her üründe olduğu gibi salatalıkta da masraf yapılıp, emek harcanıyor. Nitekim, bu fiyatlarla maliyeti karşılayıp karşılayamayacağımızdan da emin değiliz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 13:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?