2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şalvar davasına valilik el attı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kıca köyünde yaşanan ve kadınların kocalarına 'odaya almama' cezası vermesine neden olan su sorununa valilik el attı.

İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı İçme Suları Bölümü'ne bağlı 5 kişilik keşif heyeti, köye 2 kilometre mesafede bulunan su kaynağında inceleme yaptı. Köy Muhtarı Osman Arslan, kaynaktaki suyu köye pompalayacak gerekli makinelerin kurulu olduğunu, ancak boru ve su deposu olmadığı için suyu kullanamadıklarını kaydetti. Arslan, "İki yıl önce hazırladığımız proje, Mersin İl Özel İdaresi'ne verilmiş; ancak onaylanmamıştı. Keşif ekipleri yine incelemelerde bulunuyor. Umudumuz daha önceki gibi sadece inceleyip gitmemeleri ve bu kaynağın boşa akıp gitmesi yerine köyümüzün su ihtiyacının karşılanmasıdır." diye konuştu.

Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Hüsnü Öz ise, köyün daha önceki yıllarda suyunun yeterli olduğunu ancak kuraklık sebebiyle sıkıntı yaşandığını söyledi. Yeni bir su getirmek için öncelikle köyün yakınında bulunan İncirpınarı'nda inceleme yaptırdıklarını ifade eden Öz, bu kaynakta yeterli suyun olduğunu kaydetti. Öz, "İncelemenin ardından köy muhtarlığı bu suyun içilebilir olduğuna dair rapor getirecek. Bu suyun içilebilir olması halinde bir havuz yapılarak bu suyun köyün üst kısmına çıkarılması için gerekli projeyi hazırlayıp İl Genel Meclisi'ne sunacağız. Uygun görülürse gerekli paranın çıkarılması ile proje uygulanacak." dedi. Köylü kadınlar ise yine susuzluktan dert yandı: "Çocuklarımızı bol bol yıkayamıyoruz. Suyu 2 kilometre mesafeden taşıma görevi yine kadınlara düşüyor. Erkekler kahvehanede oturuyor. Su gelinceye kadar erkeklerin ceza sürecek."

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 14:37:22
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 17:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?