5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Şalvarlı Badminton Turnuvası' bitti

Mersinli köylülerin katıldığı ve kortta şalvarlarıyla mücadele ettiği; 'Şalvarlı Badminton Turnuvası' sona erdi. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvada mutlu sona bayanlarda Karahacılı, erkeklerdeyse Uzunkaş köyü ulaştı.

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen; 'Bir Ayda Bin Kort Projesi' kapsamında organize edilen turnuva Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 5 köyden toplam 40 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ve 2 gün süren turnuva birbirinden çekişmeli ve zevkli karşılaşmalara sahne oldu.

Aynı zamanda da Türkiye Badminton Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kaymakam Eyüp Sabri Kartal'ın da bizzat katıldığı turnuvada objektiflere de renkli görüntüler yansıdı.

Turnuvada dereceye girenlereyse ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Burada konuşan Kaymakam Kartal, projedeki amaçlarının badmintonun bir halk sporu haline getirilmesi olduğunu, bu kapsamda da her mahalle ve her köye en az 1 kort yapmayı hedeflediklerini anlattı. Kartal, turnuvaya gösterilen ilginin ve ortaya konulan azmin kendilerini gelecek için umutlandırdığını ve önümüzdeki süreçte bu tür etkinlikleri daha geniş kapsamda organize etmeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan 'Şalvarlı Badminton Turnuvası'nda bayanlar kategorisinde Karahacılı köyünden Şelale Mazlum birinciliği elde ederken yine aynı köyden Bahar Turunç ise ikinci oldu. Emirler köyünden Seher ikiz aynı kategoride üçüncülüğü elde etti.

Erkeklerdeyse birinciliğe Uzunkaş köyünden Orhan Demirsoy ulaşırken, Değirmençay'dan İbrahim Taşkın ikinci, Karacahılı köyünden Hüseyin Ötekli de üçüncülü oldu. 40 yaş üstündeyse Kaymakam Eyüp Sabri Kartal birinci, Ali Taşkın ikinci ve Sinan Abanoz üçüncü olurken, bayanlardaysa Dilber Yavuzkan birinciliğe, Ayşe Aydınoğlu da ikinciliğe adını yazdırmayı başardı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:17:38
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 17:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?