2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şalvarspor'dan futbol şov

Mersin'in Silifke ilçesinde çiftçilerden oluşan 50 yaş üzerindeki kadın ve erkekler Şalvarspor adıyla futbol takımı kurdu. Şimdilik kendi aralarında maç yapan Şalvarspor kadın ve erkek takımları rakip arıyor.

Kabasakallı köyündeki çiftçilikle uğraşan kadın ve erkeklerin kurduğu Şalvarspor futbol takımı halı sahada gösteri maçı yaptı. Kalabalık bir seyirci topluluğunun izlediği karşılaşmada davullar eşliğinde tempo tutan çoğunluğu kadın taraftarlar uzun süre Şalvarspor'u alkışlayarak destek verdiler.

Şehitler için saygı duruşu da yapılan karşılaşmada kadın ve erkek takımları karşı karşıya geldi. Karşılaşma yoğun tezahüratlar altında başladığı gibi 0-0 beraberlikle sona erdi.

Hayatlarında ilk defa futbol oynadıklarını belirten Şalvarspor futbol takımının kaptanı Fatma Kara, "Dünya genelinde yaşanan küresel krizi unutmak için köyümüzün bayanları olarak futbol takımı kurduk. Rakip bulamayınca yine köyümüzün 50 yaş üzerinde bulunan erkekleriyle maç yapmaya karar verdik" dedi.

Erkek sporu olarak bilinen futbolu erkeklerden daha iyi oynadıklarını söyleyen kaleci Hatice Partal, "Yenmek ve yenilmenin hiçbir önemi yok. Zaten sporda önemli olan dostluk ve kardeşliktir. Biz Türkiye'de ve Silifke'de bir ilki gerçekleştirdik. Kendisine güvenen takım varsa karşımıza çıksın, bekliyoruz" diyerek iddialı konuştu.
Kabasakallı köyü 50 yaş üzeri Şalvarspor'un erkek futbol takımının kaptanı Sadık Partal ise, "Dünyada yaşanan küresel krizi kurduğumuz 50 yaş üzeri hem kadın hem de erkek futbol takımlarıyla ve oynadığımız futbolla unutmak istiyoruz. Takımda oynayanların ayağına bugüne kadar ayağına top değmiş değil. Önemli olan dostluk" dedi.

Maç öncesinde, erkeklik gururları olduğunu ve kadınlara asla yenilmeyeceklerini belirten erkek takımın kaptanı Sadık Partal, hakemin taraf tutması nedeniyle bayanlarla berabere kaldıklarını ileri sürdü.

Şalvarspor erkek takımı, Sadık Partal, Habib Kara, Hüseyin Özer, Ali Uçar, Yahya Arslan, Durhasan Taşkın, İsmail Kabak, bayan takımı ise Fatma Kara, Hatice Partal, Zeynep Bulut, Teslime Kale, Elif Özcan, Cemile Seyrek, Ayşe Uygun ve Ayşe Demirel'den oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 12:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?