3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Şaman son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde dün hayatını kaybeden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman (58), son yolculuğuna törenle uğurlandı.

Şaman için ilk tören, 7 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası önünde yapıldı. Şaman'ın hastaneden alınan cenazesi Türk bayrağına sarılarak MTSO önüne getirildi. Burada Kadri Şaman'ın mesai arkadaşları ve sevenleri, yaptıkları konuşmalarda onun bir Mersin sevdalısı olduğunu ifade etti.

Buradaki törende gözyaşlarına boğulan eşi Selma Şaman ve kızları Mine Şaman Kiremitçi ile Aliye Begüm Şaman'ı yakınları teskin etmeye çalıştı. MTSO önündeki törene; Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bakan Çağlayan, Kadri Şaman ile makine mühendisi, sanayici ve meslek odası yöneticiliği nedeniyle 3 ortak noktaları bulunduğunu belirterek, "Gerçekten Kadri Şaman'ın ölümü odalar camiası için, Türk sanayisi için, Türk ticaret ve iş hayatı için çök önemli bir kayıp. 15 gün önce kendisiyle telefonla görüşmüştük. Allah'a şükürler olsun ki, özellikle MTSO'nın başına geldikten sonra Mersin sanayisi, ticaret ve ekonomisi için dolayısıyla Türkiye ekonomisi için yapmış olduğu doğru çalışmalar, başarılı çalışmalardan dolayı öbür dünyaya kendisi gitse bile hiçbir zaman amel defteri kapanmayacaktır. Bu bizi teselli ediyor. Ben kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Türk ekonomisinin, tüm iş camiasının başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, yeri gerçekten zor doldurulacak bir insandı. Tabii ki doğmak gibi ölmek de var. Bizim yapacağımız şey, onun doğru yaptığı şeyleri anmak, onun başlattığı projeleri devam ettirmek ve onun için dua etmek olacaktır" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise Şaman'ın, Mersin'in gelişmesi ve kalkınması için çok büyük gayret sarf eden bir insan olduğunu ifade ederek, "Mersin'in gelişmesi noktasında, sorunlarının çözümü noktasında MTSO'nun görev ve sorumluluk alanına girmese bile o neler yapılabilirse o noktada katkı sağlayan bir arkadaşımızdı. Özellikle Mersin Kalkınma Ajansı, Mersin'in İnovasyon Projesi, fuar alanı ve birçok yeni projenin hayata geçmesinde öncülük etme ve ona katkı sağlama adına her türlü desteği veren arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, Kadri Şaman ile Mersin'in önemli projelerinde beraber çalıştıklarını hatırlatarak, renkli bir kişilik ve sempatik bir insan olduğunu vurguladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Şaman'ın ölümünün herkesi üzdüğünü belirterek, "İnsan doğduğu zaman kendisi ağlar, ölmesiyle birlikte etrafındakiler ağlar. Bu iki hadise çok önemlidir. Doğumda var ölüm de var. Bundan kurtuluş yok. Hepimizin acısı büyük. Ailesine ve tüm iş camiasına baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kadri Şaman'ın cenazesi, Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Cenazenin götürülüşü sırasında, MTSO binasında Şaman'ın tabutuna karanfiller atıldı.

Kadri Şaman'ın cenazesi, Muğdat Camii'ndeki Cuma namazından sonra kılınacak olan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda defnedilecek.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:56:11
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 14:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 88.230.78.xxx Tarih : 13.06.2008 22:16:36

gerçekten mersine emeği geçen büyüklerimizdendi allah rahmet eylesin ailesine başsağlığı dilerim