2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Şampiyonluk şansımız yüzde 25'

Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde deplasmanda Çankaya Üniversitesi karşısında alınan 79-68'lik galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, ilk yarıda sahada iyi mücadele etmelerine rağmen maçın ikinci bölümünde aynı mücadeleyi ortaya koyamadıklarını, ancak buna rağmen yine de galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Takım olarak iyi yolda olduklarını ve epey yol kat ettiklerini belirten Yıldızoğlu, ancak yine de takım olmak için zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti.

2-3 haftaya kadar eksiksiz ve her şeyiyle mükemmel bir takım oluşturacaklarını söyleyen Yıldızoğlu, "Ligin ilk haftalarında Arı Koleji ile oynadığımız maçın ilk yarısında rakibimizi 20 sayıda tuttmuştuk. Bu durum, muazzam bir gelişmeydi bizim açımızdan. Ama ikinci yarıda da rakip karşısında çözülmüştük. Demek ki bunu yeniden yakalayabiliyoruz, çözülmeyi de bir şekilde aşacağız. Daha önce de söylediğim gibi zaman bizim lehimize işliyor. İlerleyen günlerde daha iyi olacağımıza inanıyorum" dedi.

Ligde her takımın birbirini yenebilecek güce sahip olduğunu vurgulayan Yıldızoğlu, bu nedenle dikkatli olmaları gerektiğini ve doğru zamanda doğru işler yaparak, iyi çalışmak zorunda olduklarını söyledi. Yıldızoğlu, ligde şampiyon olma şanslarının yüzde 25 olduğunu belirterek, "Biz de bu şansımızı oynayacağımız her maçın sonunda yüzde 30'lara taşımak istiyoruz. Ben takımıma güveniyorum ve onlar da bu güveni boşa çıkartmayacaklardır" diye konuştu.

Gerek kendisinin gerekse de yabancı oyuncuların takıma geç katıldığını hatırlatan Yıldızoğlu, uyum sorununu kısa sürede atlatıp, her yönüyle beğenilen ve zevkle izlenen bir takım oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi. Her oyuncunun kendine göre bir basketbol anlayışı olduğunu ve bu anlayış doğrultusunda da sahada mücadele ettiğini ifade eden Yıldızoğlu, ortaya bir takım çıkartmak istediklerini, bu hedefin de yüzde 60'lık bir bölümünü tamamladıklarını, geriye kalan yüzde 40'lık bölümü ise en kısa sürede tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 15:44:50
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 15:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?