4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sanal aşk sınır tanımadı

Sanal ortamdaki sohbet odalarında tanışan ve 1.5 yıl süren telefon trafiğinin ardından ilişkilerini resmiyete döken çift, şimdilerde hayatlarının ikinci baharını yaşıyor.

Evlilikle noktalanan bu büyük aşk, bundan tam 1.5 yıl önce internet ortamında başladı. Cezayir'de bir Türk firmasında aşçı olarak çalışan 39 yaşındaki Arap asıllı Türk vatandaşı Zeynel Abidin Tanrıkulu, arkadaşlarının da ısrarıyla bir sohbet sitesine üye oldu. Sitedeki sohbet odalarında Amerikalı Amy Marie Damrane (40) ile tanışan Tanrıkulu, kendi deyimiyle hayatının aşkıyla karşılaştı. Daha önce sanal ortamda başlayan ilişkilere pek inanmadığını ve bu nedenle de bu tür bir ilişkiye karşı olduğunu anlatan Tanrıkulu, "Ancak gerçek hiç de öyle değilmiş. Yaklaşık 1.5 yıl önce sohbet sitesinde tanıştığım Amy, bugün benim karım oldu. Demek ki hayatta hiçbir zaman büyük konuşmamak gerekiyormuş" dedi.

İnternet sitesinde bir hafta görüştükten sonra birbirlerine cep telefonu numaralarını verdiklerini ve bunun yanında msn üzerinden de görüşmeye başladıklarını dile getiren Zeynel Abidin Tanrıkulu, eşi Amy'nin de ailesinden izin alarak 16 Aralık 2008 tarihinde Türkiye'ye geldiğini ve ilk kez kendisiyle Adana'da görüştüklerini belirtti. Birbirlerini gördükten sonra aşklarının daha da pekiştiğini kaydeden Tanrıkulu, 9 Ocak 2009 tarihinde de ilişkilerini resmiyete dökerek evlendiklerini ifade etti. Tanrıkulu, eşinin evlendikten sonra da Emine ismini aldığını söyledi.

Annesinin Cezayirli, babasının da bir Kuzeybatı Afrika ülkesi olan Moritanya İslam Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu anlatan Tanrıkulu, kendisinin de Adana'da doğup büyüdüğünü ve Türk vatandaşı olduğunu belirtti. Emine'nin ailesinin de Amerika'nın Oregon eyaletinin en büyük kenti olan Portland'da yaşadığını söyleyen Tanrıkulu, "Eşimin ailesi koyu bir Katolik. ve evlenirken de birbirimizden bazı şartlarımız oldu. Benim dileğim kendisinin Müslümanlığa geçmesiydi. O da beni kırmadı ve Türkiye'ye ayak basar basmaz dinimizi öğrenmeye başladı. Onun benden şartıysa sigarayı bırakmamdı. Benim için zor oldu, ama yaklaşık 2-3 aydır sigara içmiyorum" diye konuştu.

Ailesinin evliliğini doğal karşıladığını ve mantıklı düşünüldüğünde de riske giren tarafın internette tanıştığı biri için Amerika'dan Türkiye'ye gelen Emine olduğunu ifade eden Tanrıkulu, kendisine herhangi bir baskı kurmadığını ve ailesinin de bu durumu kabullendiğini anlattı. Eşinin evlendikten sonra İslam dinini öğrenmeye başladığını, şu anda da Kur'an-ı Kerim'in İngilizce çevirisini okuduğunu, kendisinin de dinin esaslarını öğretmeye çalıştığını kaydeden Tanrıkulu, pratikte de nasıl abdest alınıp, nasıl namaz kılınacağı konusunda bilgiler verdiğini, ancak eşinin sağlık sorunu nedeniyle de eğilip namaz kılamadığını anlattı.

Şu anda çocuk yapmayı düşünmediklerinin altını çizen Tanrıkulu, hiçbir zaman Amerika'da yaşama gibi bir düşüncesinin olmadığını ve çocuklarını da Türkiye'de ve Türk kültürüne göre yetiştirmek istediğini vurguladı. Tanrıkulu, şu anda Mersin'de eşiyle birlikte küçük bir balayı geçirdiklerini, bugünkü 'Sevgililer Günü' için de eşine sürpriz hazırladığını ve bunu da akşam saatlerinde hayata geçireceğini söyledi. Eşinin 28 Şubat'ta vizesinin dolacağını ve yeniden Amerika'ya dönmek zorunda kalacağını ifade eden Tanrıkulu, kendisinin de şimdiden bazı Amerikalı firmalarla iş bağlantısı kurmaya başladığını dile getirdi.

Şu anda Türkiye'de ve sevdiği insanın yanında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Emine Tanrıkulu ise, bu evliliğe ailesinin ilk başta karşı çıktığını, ancak Zeynel'e olan aşkını ve sevgisini gördükten sonra geri adım atıp evliliğini de onayladığını söyledi. Tanrıkulu, Türkiye'de yaşamanın kendisi için çok zor olduğunu, bu durumun gerek yaşam tarzı gerekse de kültür farklılığı nedeniyle kendisini zorladığının altını çizerek, kendisinin de Amerika'da yaşamak istediğini ve şu anda bu ülkedeöğretmenlik dalında üniversite okuduğu bilgisini verdi.

Tanrıkulu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi daha önceden de tanıyordum. Ve zamanla ülkenize karşı içimde bir sevgi gelişmeye başladı. Kültürünüzü, dilinizi kendimce öğrenmeye çalışıyordum. Türkiye'yi daha çok fotoğraf karelerinden ve tanıtım CD'lerinden biliyordum. Özelikle Türk bayrağına hayrandım. Buraya geldiğimde de ülkeniz hakkındaki düşüncelerimde yanılmadığımı gördüm. Türkiye'ye hayran kaldığımı söyleyebilirim."

Barack Obama'nın ABD Başkanlığı'na getirilmesi sürecinde Amerika'da olduğunu dile getiren Emine Tanrıkulu, oyunu da Obama'dan yana kullandığını ve kendisinin başkan olmasından da büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti.

Çocukları çok sevdiğine dikkat çeken Tanrıkulu, ancak şu aşamada çocuk yapmayı düşünmediğinin altını çizerek, eğer Türkiye'de yaşamak zorunda kalırsa Mersin'den başka bir kenti de düşünmediğini dile getirdi. Tanrıkulu, 'Sevgililer Günü' ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Şu anda çok mutluyum. Eşimden herhangi bir 'Sevgililer Günü' hediyesi beklemiyorum. Çünkü alacağımı çoktan aldım. Benim için en büyük hediye evliliğimiz oldu ve şu anda çok mutluyum."

Kendisinin daha önce de evlendiğini ve bu evlilikten 2 çocuğu olduğunu da sözlerine ekleyen Tanrıkulu, aynı şekilde de Zeynel Abidin Tanrıkulu'nun da evlenip boşandığını anlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 11:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?