2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sanat Treni'ne büyük ilgi

Mersin’de Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla oluşturulan 85. Yıl Milli Egemenlik Sanat Treni büyük ilgi gördü.

MDOB’un girişimleriyle oluşturan Sanat Treni bu sabah Mersin Garı’nda düzenlenen törenle yolculuğuna başladı. Törene Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ile Reşat Özdemir, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Necati Kurt, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Erol Ertan ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Tören kapsamında Şef Murat Kodalı yönetimindeki MDOB orkestra ve korosu ’Carmina Burana’ ve ’Köçekçe’den’ adlı eserleri yük vagonları üzerinde oluşturulan sahnede seslendirdi.
Adana Devlet Tiyatrosu oyuncuları da ünlü yazar Nazım Hikmet’in ’Kuva-i Milliye’den adlı eserinden bir bölümü sahneye taşırken, Şef Reyhan Bezdüz yönetimindeki MDOB Çocuk Korusu da 23 Nisan şarkılarını seslendirdi. Çocuk Balesi sanatçıları da bir birinden güzel gösterilerini sahneye taşırken, yağmur dolayısıyla Nevit Kodallı’nın yazdığı ’Cumhuriyet Kantatı’ isimli koro seslendirilemedi.

Mersin’deki törenin ardından Adana’ya hareket eden Sanat Treni’nin yol boyunca Yeni Taşkent, Tarsus, Yenice, Şehitlik istasyonlarında birer gösteri yapacağı belirtildi. Sanat Treni, en son gösterisini Adana’da yaptıktan sonra yeniden Mersin’e dönecek.

MDOB Müdürü Yardımcısı ve Baş Rejisörü Mehmet Yılmaz, Atatürk’ün dünyada eşi ve benzeri olmayan bir bayramı çocuklara armağan ettiğini belirterek, "Bizde Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Adana Devlet Tiyatroları sanatçıları olarak acaba bu bayrama nasıl bir katkıda bulunuruz diye uzun süre düşündük. Böyle bir sanat treninin çok uygun olacağı düşüncesinde birleştik. Bu gün Sanat Treni’nin büyük bir ilgi görmesi bizi mutlu etti. Onun içinde sanatçılar olarak çok heyecanlı bir sabahı yaşıyoruz. Bütün çocukların Atatürk’ün armağanı olan bu bayramını kutluyor ve onları sevgi ile selamlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 16:21:01
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 14:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?