5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sanayi esnafına tapuları dağıtıldı

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından tahsis edilen ve yine belediyenin çevre düzenlemesinde yardımcı olduğu Toroslar Sanayi Sitesi esnafı tapularına kavuştu.

Korukent Mahallesi'nde bulunan 30 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen sitenin tamamlanmasının ardından, esnaf da tapularını törenle aldı. Toroslar Sanayi Sitesi Kooperatifi Genel Kurulu'nun ardından yapılan törene Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer de katıldı.

88 kişiye tapularının dağıtıldığı tören, duaların okunması ve kurban kesimi ile birlikte başladı. Törende konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Sanayi Sitesi'nin faaliyete geçmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, sanayi sitesi esnafına bol ve hayırlı kazançlar diledi.

Eskiden otel kent konumunda olan Toroslar'ın bundan sonra ticaretin ve zanaatın aktif olarak yapıldığı bir bölge haline geleceğini söyleyen Tuna, “Çağın gerektirdiği şehirleşme anlayışı içerisinde yaşam merkezlerinde ve konut altlarında iş yeri açılamaz. Bugüne kadar gelen imkansızlıkların oluşturduğu mecburiyetten dolayı hem belediye olarak sıkıntı içerisindeyiz, hem de esnafımız etrafına vermiş olduğu görüntü ve gürültü kirliliğinden dolayı rahatsız olmaktadır. Ama böyle bir yerin bölgemizde faaliyete geçmesi bizi mutlu etti. Hedefimiz bundan sonraki süreçte yaşam merkezleri ile iş yerlerini ayrı mekanlarda tutmaktır" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile konut altlarında ve yaşam merkezlerinde hizmet veren oto galericilerin, 2009 yılı sonu itibariyle ticaret yapamamaları gibi mecburiyetin hasıl olduğunu hatırlatan Tuna, "Bu konuda Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ortak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgemizde 235 dönümlük alanda yapmış olduğumuz plan tadilatı ile Mersin'de aktif olarak oto galericilik yapan bütün esnafımızı bölgemize dahil edeceğiz. Bu proje ile ilgili çalışmalarımız belli bir noktaya geldi. Eskiden otel kent konumunda olan bölgemiz bundan sonra ticaretin ve zanaatın aktif olarak yapıldığı bir cazibe merkezi haline gelecek. Toroslar Belediyesi olarak elimizden gelen tüm imkanlarımızı bu anlamda kullanmaya gayret ediyoruz. Aynı zamanda ilçe statüsüne kavuşan Toroslar bölgesi, artık tüm kamu hizmetlerini kendi bölgesinde alan bir yapıya dönüştü. Bölgemizde bankamız yoktu. Şu anda 3 bankamız bulunmakta ve dördüncü bankamızın ise fizibilite çalışmaları sürmektedir. Toroslar Belediyesi olarak bizim iddiamız şu; bölgemizde yaşayan insanlarımızı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın altına göndermeyeceğiz. Çok şükür ki, bu iddiamızın yüzde 80'nine ulaştık. İşsizlik bizim için çok önemli bir konu. Mesleki eğitim anlamında birçok projemiz var. Burada çalışan esnaflarımız artık modern mekanlarda hizmet verecekler" şeklinde konuştu.

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ise, böyle bir projeyi hayata geçiren Başkan Tuna'ya teşekkür ederek, "Bizler ele emeği ile çalışan insanlarız. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da bizlerin içinden gelen bir insan. Amacımız, yatırımları Toroslar'a çekerek, otel kent konumunda olan Toroslar'ı cazibe merkezi haline dönüştürmektir. Bu konuda da çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Toroslar Sanayi Sitesi esnafına tapuları Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ESOB Başkanı Talat Dinçer tarafından dağıtılırken, Toroslar Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hasan Koç, Başkan Tuna'ya desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?