2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şandır: 'Bizim yolumuz Allah yolu'

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, "İnancıyla ilgili hassasiyeti olan tüm insanlarımızı MHP'ye davet ediyoruz. Çünkü bizim yolumuz Allah yolu" dedi.

Şandır, partisinin Mersin'in Silifke ilçesi Atayurt Belde Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Parti binasındaki törende, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural ve MHP'li belediye başkan adayları hazır bulundu. Şandır, konuşmasında, yaşanan küresel kriz nedeniyle Türkiye'nin çok kötü bir süreçten geçtiğini söyledi. Türkiye'nin bugün "küresel güçlerin taşeronu" bir siyasi iktidar tarafından yönetildiğini ileri süren Şandır, "Ilımlı İslam diye, İslam'ı da böyle ılımlı, ılımlı olmayan, terörist İslam diye niteleyip suçlamak isteyen küresel güçler, bugün maalesef ülkemizde, işte son birkaç gündür tartışılan, CHP'nin de ılımlı İslam'ın sol ayağı olmak iddiasıyla inanç değerlerimizi istismar ederek, inanç değerlerimizin üzerinden siyaset yaparak bu toplumu bir birinden ayrıştırmak, ayrışan kesimleri cepheleştirip çatıştırmanın sürecini yaşıyoruz. Dolayısıyla ülkemiz gerçekten şu mübarek bayram gününde, çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bir yandan ekonomik kriz, bir yandan etnik bölücü terörün ve Avrupa Birliği politikalarının dayatmalarıyla toplumsal ayrışma. Yani bu memlekette, Kürdü, Türkü, Alevisi, Sunnisi kardeşçe yaşıyordu, kimsenin kimseden rahatsızlığı yoktu. Ama bugün birileri 'biz Türk değiliz' diyorlar. İşte bir de ılımlı İslam çıkarttılar, ne demekse bu. Bir yerleri suçlamak için ılımlı İslam diye bir şey çıkarttılar. Dolayısıyla değerlerimiz, inançlarımız üzerinden bu toplumu ayrıştırmak, etnik temelde bu toplumu ayrıştırmak, mezhep temelinde bu toplumu ayrıştırmak suretiyle birbirleriyle çatıştırarak bu ülkeyi kontrol altında tutmak istiyorlar" diye konuştu.

Diğer partileri destekleyen vatandaşlara da çağrıda bulunan Şandır, şunları söyledi:

"Kendi siyasi kimliğinizi koruyarak gelin, MHP'de birlikte siyaset yapalım. Çünkü bu küreselleşme olgusunun, bu küreselleşmenin kuşatması altında Türkiye'yi milli ve milliyetçi bir siyasetin yönetmesi gerekir. MHP olarak biz Türk milletinin milliyetçisiyiz, bu milletin iradesi olan demokrasi en iyi bizde tecelli ediyor. Eğer siz Cumhuriyeti çok seviyor ve Cumhuriyeti savunuyorsanız, tüm CHP'lileri, MHP'ye davet ediyoruz. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz, yani Atatürk'ün ortaya koyduğu milli mücadelenin siyasi partisiyiz. Buyurun beraber siyaset yapalım. Eğer inancı önemsiyor, muhafazakarız diyorsanız tüm AK Parti'lileri MHP çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz. İnancıyla ilgili hassasiyeti olan tüm insanlarımızı MHP'ye davet ediyoruz. Çünkü bizim yolumuz Allah yolu, bizim yolumuz Allah rızasının yolu. Bu sebeple MHP bu seçimlerde ve bundan sonraki seçimlerde bu milletin mutabakatının ortak siyaseti olacaktır. Her fikirde olan, her inançta olan insanlarımızı, hatta her etnik yapıda olan insanlarımızı, Arabı, Kürdü, Sunnisi, Alevisini MHP'de, Türk milleti insanı olmanın övüncünde, Müslüman olmanın övüncünde birlikte siyaset yapmaya davet ediyorum. Eğer 'Elhamdülillah Müslümanın' diyorsanız, eğer 'Ne mutlu Türküm diyene' diyorsanız, gelin beraber siyaset yapalım."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 15:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?