5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şandır'dan Davos yorumu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Davos'ta yaşanan hadisenin herkesi üzdüğünü belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı'na yapılan saygısızlığı şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Şandır, partisinin Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ahi'nin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, önceki gün İsviçre'nin Davos kentinde Dünya Ekonomik Forumu kapsamında yapılan 'Gazze' konulu panelde yaşananları değerlendirdi. Yaşanan hadisenin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Şandır, "MHP olarak Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Davos'ta panel yöneticisinin ve İsrail Cumhurbaşkanı'nın yaptığı saygısızlığı şiddet ve nefretle kınıyor ve telin ediyoruz" dedi.

Başbakan'ın, Türkiye'nin onurunu korumak adına ortaya koyduğu o davranışın kendi taktiri olduğunu dile getiren Şandır, "Daha başka davranışlarda olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu dik duruşu, bu onurlu duruşu Sayın Başbakan'dan Ermenistan karşısında da göstermesini talep ediyoruz, Barzani karşısında da göstermesini talep ediyoruz, Kıbrıs'ta Rumlara karşı da göstermesini talep ediyoruz. Türkiye'yi parçalamayı dayatan küresel güçlere de Sayın Başbakan'ı kendi tabiri ile bu onurlu ve dik duruşa davet ediyoruz. Ancak o zaman Sayın Başbakan'ın Davos'ta gösterdiği tepki anlam kazanacaktır. Duygusal bir tepki olmaktan öte o tepki, bir milli politika haline gelecektir" diye konuştu.

Gazze'de yaşanan katliamı MHP olarak yürekten telin ettiklerini ve şiddetle kınadıklarını vurgulayan Şandır, şöyle devam etti: "Orada çocuklar ölüyor, orada çocukların anaları ölüyor. Bu bir vahşettir, bu bir katliamdır. Bunu yapanları insanlıkta affetmeyecek, tarihte affetmeyecek, Allah'ta affetmeyecektir. Bu katliama karşı tabi ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin sorumlulukları vardır. Halkımız bu noktada kendine yakışan tepkiyi koymuştur. Sayın Başbakan'ın ortaya koyduğu tepki duygusal olmanın ötesinde kalıcı bir politikaya dönüşmek mecburiyetindedir. İsrail ile Türkiye arasında çok derin ilişkiler bulunmaktadır. Bu ilişkiler yeniden gözden geçirilerek İsrail'in bu saldırganlığı durdurulmalıdır. Bunun sorumluluğu da Sayın Başbakan'ın üzerindedir. Dolayısıyla MHP olarak Sayın Başbakan'a yapılan saygısızlığı kınamakla beraber, Başbakan'dan bu duruşun devamını talep ediyoruz ve bu duruşu da iç politika malzemesi yapmaması gerektiğini söylüyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 18:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?