5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şanlı istifaları değerlendirdi

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, partideki istifaları CHP'ye seçim kaybettirme düşüncesinde olanların bir oyunu olarak yorumladı.

Şanlı, yaptığı açıklamada, son dönemlerde CHP'de yaşanan istifaları değerlendirirken, her istifanın kendilerini üzdüğünü söyledi. CHP'den ayrılıp DSP'ye geçen Adil Aktay ile birlikte Kazanlı Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Yüksel Burgutoğlu ve 15 belediye meclis üyesinin istifasına da tepki gösteren Şanlı, "Keşke istifa etmeseydiler diyoruz ancak; siyaset bu mu? Yıllardır siyaset yaptığın partinin, o partide aday olduğun, seçildiğin ve seni sen yapan değerleri ve makamları sana veren CHP'ni bir gecede unut, bir başka partiye geç ve hiçbir şey olmamış gibi birde CHP'yi eleştir. CHP her isteyene bir makam, bir mevki mi verecek? Eğer verilmese istifa mı edilecek?" diye sordu.

Siyaset yapanların dürüst olması gerektiğini vurgulayan Şanlı, bireysel menfaatlere dayanan bir siyaset anlayışını da kabul etmediklerinin söyledi. Kazanlı Belediye Başkanı Kenan Yıldırım'ın 30 Aralık 2008 tarihine kadar olan süreçte, kendilerine herhangi bir aday adaylığı başvurusunda bulunmadığını belirten Şanlı, Yıldırım'ın kendisine; "Akdeniz benim hakkım. Ben başkan olmalıyım" şeklindeki sözler sarf ettiğini ileri sürerek, CHP MKYK tarafından Akdeniz'e mevcut başkan Kenan Yücesoy'un aday gösterildiğinin açıklanması üzerine Yıldırım'ın da CHP'den istifa ettiğini anlattı.

Şanlı, "Kenan Yıldırım, istifa ederken gideceği partiyi söylemiyor ama DSP'ye geçen Adil Aktay ile birlikte seçim gezilerine başlıyor. Seni düne kadar sen yapan siyasi partiye seçim kaybettirmek için sen de mi DSP'ye gideceksin? Sen aday gösterilseydin her şey güzel olacak da aday gösterilmediğin için her şey kötü mü olacak?" diye konuştu. Kendine bireysel menfaat sağlamak isteyenlerin CHP'de politika yapamayacağını ifade eden Şanlı, Türkiye'ye ve halk hizmet için CHP'de siyaset yapılabileceğini söyledi.

Yılmaz Şanlı, açıklamasını şöyle sürdürdü: Bireysel menfaat beklentisiyle, başkalarının seçimi kaybettirme amacına alet olanlara aramızda yer yok. Nereye giderlerse gitsinler, bu gidiş onları istekleridir. Herkesin isteğini karşılama şansımız yok. Aynı yere sadece bir aday gösterilebilir. Ben olursam doğru, ben olmazsam yanlış düşüncesinde olan arkadaşlarımızı tatmin edemeyiz. Bu istifaların tamamı CHP'ye belki seçimi bir şekilde kaybettirme düşüncesinde olanların bir oyunudur. Mersinliler bu oyunu biliyorlar ve buna müsaade etmeyeceklerdir. Sosyal demokratları bölmek isteyenlere ve buna alet olanlara sandıkta cevap vereceklerdir.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 13:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?