8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

'Sansar' operasyonu: 41 gözaltı

Mersin'de, jandarma ekiplerinin 4 aylık çalışma sonucu düzenlediği "Sansar" operasyonunda, vatandaşlar üzerinde korku ve baskı unsuru oluşturarak haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen organize suç örgütü üyesi 41 kişi yakalandı.

Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, vatandaşlardan gelen şikayetler ve alınan istihbari çalışmalar üzerine 11 Nisan 2007 tarihinde başlatılan ve 4 ay süren çalışmalar kapsamında organize suç örgütüne yönelik "Sansar" adı verilen operasyon düzenlendi. Mersin merkez ile Tarsus, Silifke ve Erdemli ilçelerinde 295 personelin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen operasyonda, liderliğini M.K.'nin yaptığı organize suç örgütü üyesi 41 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 6'sı ilk sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 35 kişiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Yakalanan şüphelilerin, kurdukları suç örgütü vasıtasıyla vatandaşlar üzerinde baskı ve şiddetle korku uyandırarak halkın huzur ve güvenliğini bozdukları, suç işlemek için örgüt kurarak vatandaşlara zorla senet imzalattıkları, arazi ve evlerini ellerinden aldıkları, öldürme kastı ile tehdit ederek sindirdikleri, çek ve senet tahsilatı yaptıkları, insan ticareti, kadın ve kız kaçırma, uyuşturucu madde ticareti,
sahte evrak ve ruhsatsız silah satma gibi 14 ayrı suça iştirak ettikleri ileri sürüldü.

Yakalanan şahısların ev, işyeri, araç ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ise, 8 adet tabanca, bu silahlara ait 44 mermi, 114 gram esrar, 30 adet uyuşturucu hap, 10 adet bıçak, 32 adet cep telefonu, 1 adet sahte 50 YTL para, 16 adet tapu, 4 adet ipotek belgesi, 247 adet senet, 3 adet çek ve 12 adet banka hesap cüzdanı ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, halkın huzur ve güvenliğini bozan suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla süreceği kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 13:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?